Verkoopprijs chauffeurskaarten via monopolist KIWA moet zakken of laat andere partijen toe!!

Wij pleiten voor kostendaling tachograafkaarten!

Dit kan!

Of de minister steekt een stokje voor deze prijs bij KIWA of laat derden toe op deze "kaartenmarkt"....

Ondanks het feit dat de digitale tachograaf binnen Europa verplicht is, mag elk EU-lid zelf de prijs voor o.a  chauffeurskaartenkaarten bepalen. Het kan dus zijn dat een bestuurders-, bedrijfs- of werkplaatskaart in het ene land duurder is dan in het andere land.

Per 1 juli 2010 zijn de taken betreft uitgifte chauffeurskaart overgedragen van het ILT naar Kiwa. De kosten bij ILT(voor 1juli 2010) waren €86,-...

Voorbeelden verkoopprijs in euro's(circa) chauffeurskaart volgens officieel onderzoek uit 2011:

Nederland:  116,62(huidige prijs 117,37)

Belgie:         65,-

Duitsland:    40,-

Oostenrijk:   70,-

Tjechie:        28,-

Ierland:        45,-(digitale aanvraag) 60,-(per post)

(Bron: Confederation of Organisations in Road Transport Enforcement)

Maar Nederland (KIWA) spant sinds 1 juni 2010 de kroon en het zware vermoeden bestaat dat KIWA deze exhorbitant hoge prijs helemaal niet HOEFT te vragen!

Reden van dit vermoeden is dat er een document bestaat, "consultatie tariefstelsel" genaamd, daterend van 12-6-2015.

Zowel Kiwa als ILT verwijzen naar het ministerie omdat dit schijnbaar een geheim document is.

Het nieuwe kentekenbewijs met chip kost via het RDW maar €31,50.

En de OV-chipkaart ligt zelfs onder vuur terwijl men daar over het "luttele" bedrag van €7,50 euro spreekt ipv €117,-

Wij pleiten er voor dat de prijs van een tachograafkaart gaat zakken want 117 euro is te duur als men het vergelijkt met andere landen of met de prijs van een zelde soort kaart incl. chip voor een ander doel maar met zelfde opslagcapaciteit binnen Nederland!!!

Ook is er in 2013 een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid van Bestuur) gedaan om inzage te krijgen in de contracten die het Ministerie I&M destijds afsloot met het Kiwa die het monopolie bezit sinds 1-6-2010 betreft uitgifte chauffeurskaarten. ECHTER heeft het ministerie destijds dit WOB-verzoek afgewezen. Hier zijn ook Kamervragen over gesteld welke u kunt lezen door deze link aan te klikken waar ook de tarieven van Europese chauffeurskaarten vermeld staan:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2013/01/31/beantwoording-kamervragen-van-het-lid-de-rouwe-cda-over-het-bericht-ministerie-wijst-wob-verzoek-kiwa-contract-af

7 juni 2016 heeft minister Schultz van Haegen een brief gestuurd aan de voorzitter van de Tweede Kamer dat zij verwacht na de zomer van 2016 met een definitief voorstel te kunnen komen betreft herziening tarievenstelsel ILT en Kiwa. Zie:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/06/07/herziening-tarievenstelsel-ilt-en-kiwa

Echter, dat heeft ze nooit gedaan. We zijn bang dat dit alles in een doofpot gaat belanden en dat de huidige minister Cora van Niewenhuizen dit WEER op de lange baan gaat schuiven, dat mag NIET gebeuren!!!!

Beroepsgenoten en andere belanghebbenden TEKEN deze PETITIE massaal en wij bieden uw handtekeningen aan de betreffende personen aan om dit proces te kunnen bespoedigen.

Wij houden het vertrouwen erin!!!!

Alleen samen en met jouw handtekening bereiken wij meer!kiwa.jpgchauffeurskaart.jpg