Uithuiszetting zusjes Fu door Maaslands Huis

Sinds de dood van onze moeder 5 jaar geleden, probeert sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis ons uit het huis te zetten dat we al meer dan 10 jaar huren. De wet zegt dat als de langstlevende huurder overlijdt de rest van het gezin het huis moet verlaten.
Destijds werd er een regeling getroffen met Maaslands Huis, maar sinds onze zus 2 jaar geleden is verhuisd, kwamen we weer in dezelfde situatie terecht.

Na bijna 2 jaar vol met rechtszaken en dagvaardingen heeft de Vrederechter ons nu bevolen om het huis vòòr 31 maart 2014 te verlaten. Mijn zusje en ik hebben geen andere plaats om naar toe te gaan: geen familie, en andere huisvestingsmaatschappijen werken met lange wachtlijsten.

Uiteraard begrijpen we dat de wet de wet is. Maar in de afgelopen vijf jaar zijn we alles kwijt geraakt: onze moeder, onze vader en onze zus. We hebben voor de rest geen familie meer, niemand waar we op kunnen rekenen. Toch proberen we door hard te studeren en te werken iets te maken van onze toekomst. En de onzekerheid over een dak boven ons hoofd maakt ons zo ziek van de stress.

Daarom vragen wij met deze petitie aan het Maaslands Huis om ons nog een kans te geven. Over 1,5 jaar ben ik (Diana) afgestudeerd. Ik ben dan van plan om direct te werken en te verhuizen. We willen echt niet lang meer afhankelijk zijn van het OCMW en het Maaslands Huis. Het enige dat we vragen, is om tot die periode hier te blijven zodat we in rust onze studies kunnen afmaken.