Een schoon Sloterpark

IMG-20200510-WA0030.jpeg

In Amsterdam Nieuw-West ligt één van de grootste stadsparken ter wereld. Het park ligt mooi rond de Sloterplas en biedt veel mogelijkheden voor dagrecreatie.

Na een zonnige dag leidt deze recreatie echter tot veel afval dat niet meer in de daarvoor bestemde prullenbakken past. Het afval verwaait daardoor tot zwerfvuil en blijft vaak dagen in het park liggen.

De hoeveelheid afval is gewoonweg te groot voor de hoeveelheid prullenbakken. De gemeente, Pantar en buurtgenoten die vrijwillig zwerfvuil prikken, kunnen het niet meer aan.

Het probleem bij de bron aanpakken kan mogelijk wél helpen. Als iedereen na recreatie z'n eigen afval mee terug naar huis neemt, is het probleem opgelost. De gemeente zal hierop wel moeten handhaven.

Daarom wil ik je vragen deze petitie te tekenen, zodat ik de gemeente Amsterdam kan vragen een 'take home policy' voor afval in ons mooie Sloterpark in te stellen.

Met jouw steun maak ik van mijn opgeheven vinger een vuist!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Jan van der Borden om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...