Straatcarnaval tijdens de kroegentocht in Groesbeek

WhatsApp_Image_2022-02-17_at_17.23_.51_.jpegStraatcarnaval in het centrum van Groesbeek

Dat Groesbeek zin heeft in de carnaval mag blijken uit het feit dat binnen enkele dagen 2000 kaarten waren verkocht voor de kroegentocht op zondag 27 februari. Hoewel de deelnemers zich zullen verspreiden over de cafés, zal het gezellig druk worden in het centrum van Groesbeek. Dit voorziet ook de gemeente. Daarom zal de weg worden afgezet tussen Café ut Huuske en La Vie. Om aan de vraag te kunnen voldoen hadden de lokale horecaondernemers mooie plannen om in het afgesloten gebied straatcarnaval te organiseren. Het idee was om een buitenbar, een DJ-booth en een WC-wagen te plaatsen. Daarnaast zou traditiegetrouw Aarm Snuutje worden uitgenodigd om live te komen optreden.

Helaas heeft de gemeente besloten dat er geen evenementenvergunning kan worden afgegeven voor het straatcarnaval. De belangrijkste redenen: (1) een vergunning moet 6 weken van te voren worden aangevraagd; (2) de veiligheid kan niet worden gewaarborgd op deze korte termijn.

Los van het feit dat ons carnavalshart hiervan moet huilen, denken wij dat dit een onverstandig besluit is. De drukte in het centrum zal hiermee niet worden voorkomen want de kroegen in het centrum hebben niet de capaciteit om iedereen binnen te laten en de weersvoorspellingen voor volgend weekend zijn veelbelovend. Er is een grote kans dat er alsnog een buitenfeestje zal ontstaan, maar zonder goede voorzieningen. Zonde voor de lokale horecaondernemers én voor de carnavalvierders.

Dit is een oproep aan de gemeente Berg en Dal om het besluit tot geen vergunningverlening te heroverwegen. Wij begrijpen dat er bezwaren zijn om op zulke korte termijn hiervoor een vergunning te verlenen, maar zouden op grond van onderstaande argumenten toch willen vragen of de gemeente hier in kan meebewegen.

1.       De kans op samenscholing in het afgesloten gebied is aannemelijk. De veiligheidsrisico’s veranderen niet aanzienlijk als er ook voorzieningen mogen worden geplaatst.

2.       Het is een boost voor de kroegen in het centrum. Iets wat zij wel verdienen na twee ontzettend zware coronajaren waarin zij een groot deel van hun omzet zagen verdampen.

3.       Het coronavirus verspreidt zich minder snel in de buitenlucht.

4.       Het straatcarnaval biedt uitkomst voor kwetsbare mensen, mensen in de zorg of mensen die nog angstig zijn om in overvolle kroegen te staan, om toch wat mee te pikken van carnaval.

Aan iedereen die zich herkent in ons verhaal, vragen wij om dit bericht te delen en de petitie te ondertekenen. Hoe meer mensen zich achter deze oproep scharen, hoe krachtiger de boodschap.

Alaaf!

CV Nie van Suuker

De organisatie van de kroegentocht op 11/11

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik CV Nie van Suuker om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...