De bruggetjes moeten blijven

Opmerkingen

#7

Ik er dagelijks wandel op verschillende tijdstippen en nooit overlast heb ervaren van scooters op bruggetjes omdat er hekken voor staan die ze niet kunnen passeren. Nooit last heb van fietsers op bruggetjes want die rijden al om vanwege de hekken die ervoor staan. De bruggen worden gebruikt door mensen uit de gehele wijk Waterland en omliggende wijken vanwege een wandeling, kinderen die in t park willen spelen (nu dankzij een te leuke natuurspeeltuin.) mensen met honden die uitgelaten moeten worden in het enige park waar ze op verschillende punten in en uit het park kunnen stappen.
Echt onbegrijpelijk dat er niet eerst is overlegd met de mensen uit de wijk!
Door deze bruggetjes kan je grote en kleine wandelingen maken, laat mensen genieten op de bruggetjes van de vogels en eenden op in en rondom het water.

Voor degene die er last van heeft, ga lekker op de Sahara wonen… hebben wij geen last van jou!

K Ammerlaan (Spijkenisse, 2022-11-16)

#15

Ik er met mijn dochters vaak gebruik van maak!

Suzanne Dorchain (Spijkenisse , 2022-11-17)

#17

Ik ben tegen het weghalen van de bruggen het park moet goed bereikbaar blijven. Ik geloof niet dat er werkelijk veel overlast is. Het komt de gemeente goed uit om zo te bezuinigen.

Martine Monster (Spijkenisse , 2022-11-17)

#19

De drie bruggen een belangrijke functie hebben. Wandelaars, schoolgaande kinderen, hondenuitlaters, fietsers maken er goed gebruik van. Ook voor Hekelingers zou het verdwijnen van de bruggen een groot gemis zijn.

Oscar Monster (Spijkenisse, 2022-11-17)

#21

Ik onderteken de petitie omdat het park een gemeengoed is. Toegang van het park moet optimaal blijven.
Volgens de gemeente is overlast de oorzaak waarom de bruggen weg moeten, pak de overlast aan!!

Robbin Vingerling (Spijkenisse , 2022-11-17)

#23

Er is geen sprake van overlast, de gemeente liegt

Lourens Wout (Spijkenisse, 2022-11-17)

#25

Het een verschrikkelijk gemis is om deze bruggen weg te halen, park waterland is ern veel gebruikt en geliefd park voor wandelaars, hondenbezitters, schoolgaande kinderen en spelende kinderen. De wijk zou opgeknapt worden wat hoog nodig is aangezien er jaren bijna niets aan is gedaan. Om dit dan te lezen is erg triest nog meer afbraak van de wijk en dat ook nog eens zonder de inbreng van gebruikers en omwonenden.

Christina van den Ende (Spijkenisse, 2022-11-17)

#26

Er mijns inziens geen overlast is. Ik woon vlakbij een bruggetje en ervaar geen overlast. Als je vind dat er geen fietsers doir het park heen mogen moet de gemeente duidelijk zijn in wat fiets en voetpad is. Dit zijn ze niet en daarom heb je voetgangers, fietsers, bromfietsen, scootmobielen en zelfs paarden die daar in het park lopen. Als er overlast is van fietsers en brommers/scooters dan een andr hek plaatsen. Goedkopere oplossing dan brug weghalen.

Liesbeth Wiersma (Spijkenisse , 2022-11-17)

#29

Ik onderteken omdat ik meerdere malen per week gebruik maak van de bruggetjes. Er zijn, buiten mijn eigen belang, simpelweg genoeg andere manieren te verzinnen om overlast terug te dringen. Denk aan verlichting, wegversmallingen bij alle ingangen van het park.

Leonie Van Der Logt-De Heer (Spijkenisse, 2022-11-17)

#30

Ik het heel onveilig vind om bruggetjes weg te halen .

Judy Van der meer (Spijkenisse, 2022-11-17)

#31

Als je een paar bruggen verwijderd dan gaan de scooters en de brommers eerst over de andere bruggen en anders een andere ingang zoeken zodat t overlast nog steeds blijft een paar bruggen gaan dit niet veranderen

Jaimy Snelders (Spijkenisse, 2022-11-17)

#35

Ik al 6jaar aan het park woon en nog geen een keer overlast heb gehad van een scooter. Een optie is ook om er hekjes voor de plaatsen, ipv gelijk alle bruggen te verwijderen. Scheelt voor de gemeente wel veel aan onderhoud dus misschien kiezen ze daarom voor deze oplossing.

Marlou Boorsma (Spijkenisse, 2022-11-17)

#38

Nu de bruggetjes (die er al zeker 30 tot 40 jaar liggen) aan onderhoud toe zijn denkt de gemeente deze kosten uit te besparen door ze weg te halen. Heel veel mensen die wat slechter ter been zijn moeten een groot stuk omlopen om in het waterland park te komen echt belachelijk 😒

Jolanda Van t Wout (Spijkenisse/ Hekelingen , 2022-11-17)

#39

Lekker makkelijk om ze dan maar weg te halen en daarmee wat ingangen/uitgangen van het park af te sluiten. En waar komen al die klachten dan vandaan vraag ik mij af. Ik loop al 10 jaar in het park en heb nog nooit overlast ervaren.

Arvid Herwijnen (Spijkenisse, 2022-11-17)

#40

Ik het nut niet zie om de bruggen te verwijderen geeft juist overlast op de andere bruggen

Richard Varney (Spijkenisse, 2022-11-17)

#41

Ik maak met regelmaat gebruik van de bruggetjes. Zeer jammer als ze weg zouden gaan.

Juliska Peters (Hekelingen , 2022-11-17)

#44

De bruggen moeten blijven en opgeknapt moeten worden!!

Janny Distelvelt-Ansems (Spijkenisse , 2022-11-17)

#46

Ik ondertekend deze petitie omdat ik het onzin vind dat er geen geld is voor onderhoud dus moeten ze maar gesloopt worden en de mensen die er gebruik van maken maar om moeten lopen . En als je kijk hoeveel geld in het gemeentehuis word gestoken dan is dit belaggelijk

Niek Kooistra (Spijkenisse, 2022-11-17)

#47

Belachelijk! De gezelligheid in waterland gaat hiermee weg! Vervangen gewoon. Steek liever geld in dingen vervangen en gezelliger maken dan de makkelijke oplossing door te verwijderen.

Daniëlle Groenewegen (Spijkenisse , 2022-11-17)

#49

De bruggen moeten blijven voor de mensen met honden die naar het park willen.

Patrick Bosvelt (Spijkenisse , 2022-11-17)

#53

Het een erg simpel en averechts idee is om overlast te voorkomen door bruggen weg te halen voor de bewoners. Er wordt juist meer overlast gecreerd als er minder plekken zijn om het park te bereiken. Ik ben het hier dan ook absoluut niet mee eens.

Sebastiaan Monster (Spijkenisse, 2022-11-17)

#54

Ik onderteken deze petitie omdat het gestelde niet klopt. Het is door geplaatste hekken bij het bruggetje op de Krekelveen helemaal niet mogelijk om daar met brommer overheen te rijden. Het is een voetgangersbrug, er hoort zelfs niet over gefietst te worden. De enige brommers en elektrische fietsen die ik op mijn dagelijkse wandelingen tegenkom zijn koeriers die van en naar Hekelingen rijden over de fietspaden vanaf de busbaan. Dat hoort ook niet, maar er wordt nou eenmaal niet gehandhaafd. De gemeente zelf geeft aan dat er door het park gereden moet worden bij wegwerkzaamheden, dus het lijkt me wat raar om nu toegangswegen te verwijderen. Het lijkt me ook niet gewenst bij calamiteiten. Want dan moet de hulpdiensten er ook gebruik van kunnen maken.

Ria Barnhoorn (Spijkenisse, 2022-11-17)

#57

De jongeren die overlast geven aanpakken ipv de bruggen weghalen. Ook als de bruggen wegzijn zal er overlast blijven. Wat is een park zonder bruggen.

Yvonne Ammerlaan (Rozenburg , 2022-11-18)

#62

Ik bewoner ben van de Karperveen en dagelijks gebruik maak van het bruggetje Karperveen/Libelleveen. Er is daar geen sprake van overlast van scooters en brommers. Omwonenden, de mensen in de buurt die veelvuldig gebruik maken van de brug, zijn niet gevraagd naar hun mening. Ik zou graag willen dat deze brug blijft!

Esther-Jane Dumee (Spijkenisse , 2022-11-18)

#64

Ik woon hier 42 jaar de bruggetjes zijn voor de bewoners heel belangrijk er wordt veel gebruik van gemaakt en nog nooit overlast ondervonden
Dus vindt het heel vreemd dat jullie de bruggetjes weg willen halen

Alida Koster (Spijkenisse , 2022-11-18)

#66

Ik onderteken omdat ik tegen het verwijderen van de bruggen ben. Is een gemaksuiting van de gemeente, die niet willen renoveren. Deze actie haalt veiligheid en toegankelijkheid weg van het park en daarom een ondoordachte gang van zaken.

Sander Terpstra (Spijkenisse , 2022-11-18)

#68

Wij (Krekelveen 400 nrs) DAGELIJKS en meermaals van minstens 2 van de aangemerkte bruggen gebruik maken. Vanwege de opstaande dwanghekjes is het met een fiets al lastig, met een scooter onmogelijk deze te passeren

Rene Barnhoorn (Spijkenisse, 2022-11-18)

#72

Ik onderteken omdat deze bruggen niet voor overlast zorgen maar voor een veilige toegang naar het park voor mensen met kinderen of honden.

Shaun Reek (Spijkenisse , 2022-11-18)

#74

Ik dit belachelijk vind, door de jeugd die daar niets te zoeken heeft met scooters en/ of bromfietsers, zorg er voor dat die gasten er niet in kunnen met hun vervoersmidddel.

Christine Wernecke (thuis, 2022-11-19)

#75

Het belachelijk is bruggen die er al 43 jaar staan , en die dagelijks worden gebruikt nu weg te halen . Gebruik de brug 4 keer per dag . Dus afblijven .

Jan Van Dongen (Spijkenisse , 2022-11-19)

#77

Ik onderteken dit omdat alleen al voor de veiligheid de bruggetjes moeten blijven. Bij een calamiteit zit je anders al een rat in de val. Om mensen te laten bewegen trouwens ook want anders gaan er minder mensen daar wandelen.

Klaas Langius (Hekelingen, 2022-11-19)

#78

De bruggetjes moeten blijven

Ieky koekebacker (Hekelingen, 2022-11-19)

#80

Ik woon aan de Libelleveen en loop elke dag door het park met m’n hond. De bruggetjes horen er gewoon bij

Natasja van Egmond-Koster (Spijkenisse , 2022-11-19)

#81

De bruggetjes maken spijkenisse compleet. Bij het weghalen verandert spijkenisse steeds meer in een stad. Al het groen verdwijnt steeds meer. Ik hield van oud-spijkenisse. Dus laat de bruggetjes staan.

Sera Ordonez (Spijkenisse, 2022-11-19)

#83

Ik al m'n hele leven in waterland woon, en inderdaad nagenoeg niemand ooit overlast heeft van bruggetjes..
Er wonen redelijk wat oudere mensen hier.. Het park moet goed toegankelijk blijven.

Ilonka Roos (Spijkenisse, 2022-11-19)

#85

De bruggen moeten blijven.

Pieter van Roon (Spijkenisse , 2022-11-19)

#87

De gemeente steeds weer beslissingen neemt zonder naar de bewoners te luisteren dus bruggen zijn voor voortgang en moeten dus blijven

Arn Martens (Spijkenisse , 2022-11-19)

#88

De bruggen moeten blijven!

Christa Duyser (Spijkenisse, 2022-11-19)

#90

Ik onderteken de petitie omdat de bruggetjes onderdeel van sfeer van het park zijn, en ze moeten blijven.

Willy De Pijper (Spijkenisse , 2022-11-19)

#91

Ik die bruggen gebruik

Jillian Hoogendoorn (Spijkenisse , 2022-11-19)

#94

Waarom?

Leo Wolters (Spijkenisse, 2022-11-20)

#96

Wij wonen zelf aan 1 van de bruggetjes en ondervinden totaal geen overlast. Ook maakt het weg halen van het bruggetje het onveilig omdat de kinderen dan sneller de sloot in lopen. Het haalt ook onze waarde van ons huis naar beneden omdat we nu niet meer zo het park in kunnen lopen.

Naomi Varney-De Man (Spijkenisse, 2022-11-20)

#100

Ik gebruik een van de bruggen dagelijks en heb nog nooit iets gemerkt van overlast.

Barbara van Gooswilligen (Spijkenisse , 2022-11-20)

#103

Het bruggetje zorgt ervoor dat mensen makkelijker naar het park kunnen gaan. Het park lokt uit om te wandelen voor adolescenten en volwassenen en dit is erg belangrijk voor de gezondheid van mensen. Verder zorgt de brug voor een betere bereikbaarheid van de speeltuinen, wat op zijn beurt erg belangrijk is voor de kinderen. Zeker nu ze steeds meer in aanraking komen met elektronica en meer binnen zitten. Als de brug weggehaald zou worden kunnen de kinderen er minder makkelijk heen en is er een grote kans dat de ouders hun kinderen niet meer alleen laten gaan, omdat het te ver weg is. Hierdoor gaan de kinderen minder vaak naar de speeltuin, omdat de ouders vaak geen tijd hebben. Hierdoor krijgen de kinderen veel minder lichaamsbeweging en missen het sociale contact.

Dunja Despinois (Spijkenisse, 2022-11-20)

#105

het er mee eens ben dat de toegang tot het park via bruggetjes moet blijven omdat er veel gebruik van gemaakt wordt, door wandelaars, mensen met een scootmobile, veilige en kortste weg naar de huisarts in hekelingen.

yvonne verwijs (Spijkenisse, 2022-11-20)

#109

Anders kunnen we het park niet meer in

Maarten Braat (Spijkenisse , 2022-11-21)

#112

Ik onderteken omdat de bruggen moeten blijven. Ik heb 2 oude honden die het nu naar het park halen en deze brug willen ze weghalen. Verder wordt er goed gebruik van deze bruggen gemaakt.

Jacqueline Rozenberg (Spijkenisse, 2022-11-22)

#116

Ik ook gebruik maak van de brug als we een stuk gaan wandelen

M Konings (Spijkenisse , 2022-11-23)

#117

Ik.onderteken omdat ik naast het bruggetje bij 467 woon en er van overlast helemaal geen sprake is, achter het bruggetje staan stalen poortjes staan, waar brommers niet eens doorkunnen. Ik was zelf al met een handtekeningen actie begonnen. Ouderen, mensen met kinderen en honden worden gedupeerd. In plaats van de overlast aan te pakken, die er naar mijn mening niet eens is, dupeer je veel mensen en verplaats je problemen. Je moet juist stimuleren dat mensen even de natuur opzoeken .. het zal wel weer een geld kwestie zijn!

Fiona Konings (Spijkenisse, 2022-11-23)

#118

Ik onderteken omdat ik aan dit park woon en vind dat de overlast van de brommertjes en scootertjes op een andere manier aangepakt moet (kunnen) worden. Niet ten koste van ons wandelaars

Viviane Kolk (Spijkenisse, 2022-11-23)

#120

De bruggetjes moeten blijven, de bruggetjes geven zo goed als geen hinder,

Peggy V Dongen (Spijkenisse, 2022-11-25)

#128

Mijn kinderen fietsen van Hekelingen naar waterland naar school en maken gebruik van deze bruggetjes

Peggy Van der Werf (Hekelingen , 2022-12-02)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...