Hou_Okegem_leefbaar_Leopoldstraat

Opmerkingen

#1

Ik onderteken omdat Okegem niet voorzien is voor dit soort van zwaar verkeer plus er al nieuwe plannen zijn om op terrein van meubelen Gies in de Hazeleerstraat ook industrie te maken.
Dit kan echt niet!!!!!!!!!!!

Souffriau Kris (Okegem , 2021-07-18)

#2

Ik teken omdat:

1) een bedrijf van dergelijke omvang niet thuishoort in een woongebied, maar in een industriezone.

2) Het vrachtverkeer dat zal gepaard gaan met deze activiteiten niet thuishoort in een dorp, laat staan in een straat waarin geen enkele voorziening is getroffen qua verkeersveiligheid.

Steven Pot (Ninove , 2021-07-18)

#4

Deze site is niet geschikt voor een nieuwe bedrijvigheid die
hinder (vrachtverkeer, lawaai) veroorzaakt voor de omliggende woonconcentratie. Er werd ons eerst wijsgemaakt dat die hinder beperkt zou zijn en een paar maanden later komt men al met een afwijking (lees zwaar vrachtverkeer) voor de dag. Hoeveel afwijkingen gaan er nog volgen? Het is een schande!

Johan ALLARD (Okegem, 2021-07-18)

#11

Ik onderteken omdat Okegem leefvaar moet blijven!!

Silke Buggenhout (Okegem, 2021-07-18)

#12

Een bedrijf van zo’n omvang niet thuishoort in een dorp. Komt daarbij nog de overlast van het vele zware vrachtverkeer en de geluidsoverlast voor de omwonenden en omdat Okegem al veel zwaar doorgaand vrachtverkeer te verduren heeft en omdat er al plannen zijn voor nog een bijkomende industrie/kmo-zone in ons dorp.

Agnes Hemmerijckx (Okegem, 2021-07-18)

#19

Zwaar verkeer niet in de dorpskernen van Ninove hoort.

Kristof Lenssens (Ninove, 2021-07-18)

#22

Ik onderteken omdat het niet leefbaar is in een woonwijk om firma's met veel vrachtverkeer toe yte laten op de Leopoldstraat in Okegem. Het lijkt hier op een industriezone. En dan nog aangrenzend aan de tuinen van de buurtbewoners. Hadden we geweten dat er sprake was van zwaar vrachtverkeer, dan hadden we zeker bezwaar aangetekend.

Marleen De Mesmaeker (Okegem , 2021-07-18)

#24

Ik teken deze petitie omdat de stad Ninove al jaren geen zwaar vervoer van meer dan 3,5 ton toelaat in Okegem. Nu geven ze toelating voor units van 12 meter hoog waar dagelijks constant zwaar vervoer af- en aanrijdt. De straat in de Leopoldstraat is doodversleten is zeker niet voorzien voor dit vervoer, geen fietspad, gevaarlijke uitrit, vrachtwagens moeten op de tegenliggende rijstrook rijden om de site te kunnen opdraaien. Tegen het geluidoverlast van piepende vrachtwagens en heftrucks op het domein. Betonstop? Sanering? grondverzet? Wadi? groen scherm en berm?
Veel vragen aan de stad Ninove, waarop ik nog steeds geen antwoord heb gekregen.
Dan lees ik in een bepaald artikel over een ander project: "In dit proces mogen ook de Ninovieters niet ontbreken, omdat de ontwikkelingen op de site ook een belangrijke invloed kunnen hebben op de stad als geheel. De provincie en de stad willen de bevolking zoveel mogelijk op de hoogte houden, maar vooral ook luisteren naar hun mening." In het project van de paarse vlekjes op de Leopoldstraat was dit zeker niet het geval.
Mijn laatste vraag wat was hier de opportuniteit voor de stad Ninove.

Katy de Vulder (Ninove, 2021-07-18)

#26

Nu zie je ze niet, die van het stadsbestuur, het zijn dan ook geen verkiezingen.
De geluidsproblemen voor de mensen in de buurt kunnen misschien wat beter worden door geluidsschermen te plaatsen, maar het vrachtverkeer dat is een ander paar mouwen. De Leopoldstraat van aan de steenweg tot de magazijnen is nu al in erbarmelijke staat, je davert er van je fiets. Trouwens, een fietspad ligt er ook al niet en slechts een stukje voetpad. Onverantwoord en niet veilig voor de voetgangers en fietsers om daar dagelijks tientallen vrachtwagens toe te laten.

Yves Laverze (Okegem, 2021-07-18)

#27

Zwaar vrachtverkeer hier niet thuis hoort

Gunther Dekegel (Herne , 2021-07-18)

#28

Er is al veel te veel vrachtvervoer in dit dorp. Huizen scheuren. Vanaf 5u30 in de ochtend is het gedaan met slapen wegens het vele vrachtvervoer.

Leslie Van der borght (Okegem, 2021-07-18)

#35

De Leopoldstraat in Okegem is een woonstraat, geen industriegebied.

Yves De Groote (Ninove, 2021-07-19)

#36

Okegem verstikt meer en meer en is de speeltuin geworden van projectontwikkelaars en ondernemers. In Ninove-centrum worden volop parkeerplaatsen geschrapt, fietsstraten voorzien, enz. Voor onze kleine gemeente is het blijkbaar bijzaak om ze leefbaar te houden voor de bewoners.

Eddy Jacobs (Fonteinstr 39 Okegem, 2021-07-19)

#38

Ik onderteken omdat onze gemeente leefbaar moet blijven en er genoeg alternatieven zijn.

Theo Deklerck (Okegem, 2021-07-19)

#39

Ons boerendorp moet een dorp blijven!!

Saskia Schelfhout (Roosdaal, 2021-07-19)

#40

Ik als buurtbewoner elke dag om 6u 's ochtends, soms zelfs vroeger wakker word van het lawaai van zware machines.

Melissa Laverze (Okegem, 2021-07-19)

#41

We zijn het moe het verkeer, je moet al oppassen als je op het voetpad loopt

Dina Eylenbosch (Okegem, 2021-07-19)

#43

geen zwaar vervoer in deze straat kom daar iedere week met de fiets voorbij levensgevaarlijk is zoals in ninove aan de 2 de brug waar de oude fabriek van Fabelta was putten in de fietsbaan van vrachtwagens vrachtwagens horen daar niet thuis denk aan de kinderen en voetgangers en fietsers

freddy pot (meerbeke, 2021-07-19)

#46

Ik maak mij ook zorgen over de uitbouw van kmo activiteiten die de draagkracht van een dorp als Okegem overschrijden.

Jan Magry (Ninove, 2021-07-19)

#51

Ik in de leopoldstraat woon mn tuin plakt aan de nieuwe industrie
Wij wonen hier 1 jaar en hebben al scheuren in de gevel door vracht verkeer als ook de weekends vroeg wakker door de vrachtwagen

Debbie Raman (Okegem , 2021-07-19)

#57

Ik onderteken omdat:
- ik gekozen heb om in een rustige straat en buurt te wonen (!): het constante heen-en-weer gerij van vrachtwagens alsook de geluiden van in en rond de loods zorgen voor veel lawaaihinder en stress.
- deze industrie hoort niet thuis in dit landelijke woongebied.
- zeer onveilig voor fietsers

Silke Allard (Okegem, Leopoldstraat, 2021-07-19)

#58

Een leefbare omgeving voor mijn ouders behouden.

Liesbet Boriau (Denderleeuw, 2021-07-19)

#59

Ik doe dit voor mijn familie zodat rustig thuis gezellig in hun tuin kunnen genieten zonder constant lawaai van casino's due voorbij komen.

Ilse Van Bellinghen (Roosdaal, 2021-07-19)

#65

Dergelijk verkeer in de Leopoldstraat is zoeken naar problemen met veiligheid en is niet in overeenstemming met de buurt en leefmilieu...

Edwin De Luyck (Ninove, 2021-07-19)

#68

De omgeving is totaal ongeschikt voor vrachtverkeer, zowel de leopoldstraat als de aalstersesteenweg zijn in deplorabele staat (waar blijven de infrastructuurwerken aan die wegen en de beloofde trajectcontrole?) Daarnaast horen vrachtwagens niet in een dorp. Dat hoort een plaats te zijn voor gezinnen, fietsers, wandelaars.

Herlinde Sleurs (Okegem, 2021-07-20)

#69

Een zeer gewaardeerde ex-collega een buurtbewoner is en dat hun leefomgeving zwaar belast dreigt te worden

Herman Durwael (Zonhoven, 2021-07-20)

#70

Dit zal veel extra vrachtverkeer veroorzaken in ons dorp. Er is al meer dan genoeg verkeer.

Herman De Meyer (Okegem, 2021-07-20)

#71

Ik heb er jaren gewoond en het was er toen al druk en nu nog eens zwaar vervoer erbij is het niet leefbaar voor de mensen die er wonen

Rita Van den Houwe (Outer, 2021-07-20)

#77

Ik er akkoord mee ga dat daar niet zo een activiteiten thuis horen!

Luc De Jonge (Roosdaal, 2021-07-20)

#81

De plaats (dorpskern) is niet geschikt voor dergelijke bedrijvigheid. Last voor buurtbewoners (dagelijks zwaar vrachtverkeer) is te groot.Er zijn betere alternatieven denkbaar binnen Ninove (bv nieuw industriepark Den Doorn).

Pieter Lievens (Ninove, 2021-07-20)

#87

Gelieve geen industrie te maken van onze straat.veel lawaai ook drukker.Ook voor onze kinderen minder veilig. Veel vuil ook.

Erika Heyvaert (Leopoldstraat, 2021-07-21)

#88

Ik ben zelf opgegroeid in okegem. Ben er nog steeds dagelijks voor mijn kinderen naar school te brengen en ook mijn ouders wonen in die buurt (Hofstad). En mijn kinderen gaan daar ook nog dagelijks na school bij hen. Dat de mensen rondom deze zone geen hinder hebben. Is soms nu al heftig om te rijden daar in de buurt. Waar is het landelijke okegem naartoe???

Kelly De bremaeker (Nederhasselt , 2021-07-21)

#89

Woongebieden moeten afgezonderd blijven van industrie. De kern en het dorp van okegem zijn niet gepast voor te veel vracht. Te smal en te bewoond.

Patricia Verbiest (Roosdaal, 2021-07-21)

#91

Opmerking : voor zulke zaken kent men de deelgemeenten. Is misschien goed voor de tewerkstelling maar liever niet te veel van dat.

Marie-Paule SPITAELS (Okegem (Ninove) 9400, 2021-07-21)

#96

Het zwaar vrachtverkeer dat we hier nu zien en horen passeren, hoort thuis in daartoe voorziene industrieparken. Niet hier. En zeker niet wanneer men vaak ook nog eens de snelheidsbeperkingen aan zijn laars lapt. Er passeren in de Leopoldstraat dagelijks vrachtwagens die ons huis doen daveren. Ik zweer dat als er ooit een scheur in een van mijn gevels opduikt, er ook een proces zal opduiken. En dat de rekening goed gefundeerd zal worden gepresenteerd. Met vriendelijke groeten, Erik

Erik Goetvinck (Okegem, 2021-07-21)

#100

Dergelijke hoeveelheid aan zwaar vrachtverkeer hoort niet thuis onder de noemer ‘lokale bedrijvigheid’ en zal abnormale burenhinder met zich meebrengen. Wij willen als buurtbewoners een leefbare omgeving waarin er zeker en vast nog ruimte is voor bedrijvigheid, maar dit binnen een degelijk vooropgesteld kader die binnen de leefomgeving van onze buurt past.

Jill Sonck (Okegem, 2021-07-21)

#101

Het feit dat er nieuwe bedrijvigheid ging komen is vanzelfsprekend en zelfs nodig maar dat er zwaar vrachtverkeer door een straat wordt gejaagd die daar niet op voorzien is en dit op elk mogelijk moment van de dag, inclusief weekends is enkele bruggen te ver. Binnen het juiste kader zou dit alles wel mogelijk zijn maar dat is momenteel nog niet van toepassing.

Thomas Decock (Okegem, 2021-07-21)

#104

Ik onderteken omdat het stadsbestuur helemaal geen visie heeft over de toekomst van NINOVE en ondertussen de gewone burger in de steek laat en elke normale inspraak negeert.

Stefaan Van de Kerckhove (Ninove, 2021-07-22)

#108

Er al veel teveel vrachtverkeer is

Guy Van Lierde (Ninove , 2021-07-22)

#109

Deze extra hoeveelheid aan zwaar vrachtverkeer hoort niet thuis onder de noemer ‘lokale bedrijvigheid’. En zeker niet in een van origine landelijk dorp. Als buurtbewoners en rekening houdend met vastgelegde RUP verwachten we een leefbare omgeving waar ruimte is voor verantwoorde bedrijvigheid, dit binnen het vooropgesteld kader die binnen de leefomgeving van onze buurt past. Een landelijk dorp als Okegem is geen industriepark waar permanente lawaaihinder en zware verkeersbelasting voor dergelijke nieuwe grootschalige bedrijvigheid aanvaard kunnen worden. Daarvoor is er bv het nieuwe Industriepark De Doorn, gelegen aan invalswegen buiten de landelijke gemeente. Ook werden de lokale bewoners nooit geïnformeerd over deze mogelijke RUP aanpassingen, wat naar onze bescheiden mening juridisch niet correct is. De Leopoldstraat en andere lokale straten van Okegem zijn nu reeds heel gevaarlijk door ongeoorloofd gebruik door zwaar verkeer +3,5T (bv naast doorgaand zwaar verkeer worden de lokale wegen ook gebruikt als parking aan zowel kerkhof of Leopoldstraat door vrachtwagens) en zijn niet ingericht voor zwakke weggebruikers (fietsers), waardoor bv ouders hun kinderen niet met de fiets naar de plaatselijke school laten fietsen, uit vrees voor situaties zoals 2tal jaar geleden bij Tereos te Aalst. Of zijn onze bewindvoerders dit voorval reeds vergeten? Eveneens, de lokale wegen zijn niet ingericht voor zwaar vervoer, met alle te verwachten problemen voor buurtbewoners (defecte wegen, scheuren in kelders, muren, ….). Wie gaat bij optredende problemen daarvoor verantwoordelijk gesteld worden? Beseffen de bewindvoerders deze situatie en werd dit terdege onderzocht, met inbegrip van consultatie van bewoners?

Ludwig Cardon (Okegem , 2021-07-22)

#110

Het tijd wordt dat het stadsbestuur van Ninove eindelijk voorrang geeft aan het milieu en haar inwoners ipv aan de industrie en de (grote) bedrijven

Bart De Pauw (Ninove, 2021-07-22)

#114

Ik de veiligheid van onze buurt voorop stel. Ons dorp is niet gemaakt
Voor zwaar vrachtverkeer. Dit kan niet op een veilige manier. Ik maak me zorgen hoe ik nog veilig met mijn kindjes door het dorp kan fietsen en wandelen. Naar school gaan, naar de bakker/beenhouwer gaan.

Kim Deckers (Okegem, 2021-07-22)

#119

OKEGEM IS GEEN INDUSTRIEPARK

Kim Laverze (Okegem, 2021-07-23)

#120

Mijn geboortedorp en waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.
Hou het veilig voor de inwoners ;Okegem is een mooi dorp !

Marina De Man (Leopoldlesburg , 2021-07-23)

#121

De Leopoldstraat in Okegen is een woonzone en geen industriepark, die zijn er al genoeg in Ninove. Geen zwaar vervoer in onze straat!!!!!

Frans De Schepper (Okegem, 2021-07-24)

#123

Geluidsoverlast van de heftrucks hun geluidssignaal

Luc Seeuws (Leopoldstraat 138 9400 Okegem, 2021-07-24)

#124

Te veel lawaai

yves francken (hofstad okegem, 2021-07-24)

#125

Zwaar verkeer op zo’n smalle baan naar het centrum van het dorp is ongehoord. Wetende dat er al geen fietspad is en dit dus gevaarlijke situaties kan geven.

Emanuelle Caroes (Okegem, 2021-07-24)

#128

we meer moeten zorg dragen voor het milieu

Cinderella Sonck (DENDERHOUTEM, 2021-07-24)

#130

Er zijn industriezones voorzien voor dergelijke bedrijven. Woonzones mogen hiervoor niet opgeofferd worden!

Ingrid Bauwens (Ninove, 2021-07-25)

#132

Ik in de leopoldstraat woon

Jeroen Wellemans (Okegem, 2021-07-25)

#133

Ik vind dat er industrie ruimte genoeg is en dit dus niet hoeft in een woonwijk.

Yenthel Van gysegem (Liedekerke , 2021-07-26)

#136

Omdat het een rustige straat was waar tussen het kerkhof en de eerste huizen naar de steenweg geen voetpad is en dit gevaarlijk is met al die vrachtwagens die passeren. Je kan er niet meer op je gemak gaan wandelen.

Jeremy Vander Linden (Okegem, 2021-07-26)

#142

Ik woon in de leopoldstraat en zou deze buurt graag leefbaar houden voor zowel mij als mijn kinderen.

Stijn Eylenbosch (Okegem, 2021-07-27)

#143

Ik steun de familie in hun standpunten !

Marc Geerts (Grimminge, 2021-07-27)

#148

Gemeenteraadslid Forza Ninove

hedwig steenhout (ninove, 2021-07-27)

#149

Gemeenteraadslid Forza Ninove

Dany Goessens (Ninove, 2021-07-27)

#151

Dit is nefast voor de leefbaarheid van en de mobiliteit in de dorpskern.

Guy D'haeseleer (gemeenteraadslid Forza Ninove) (Ninove, 2021-07-27)

#152

Gemeenteraadslid FORZA NINOVE

RUDY CORIJN (NINOVE, 2021-07-27)

#154

Gerd Rassaerts
Gemeenteraadslid Forza Ninove

Gerd Rassaerts (Ninove, 2021-07-27)

#156

Ik onderteken de petitie omdat wij op de Okegembaan eveneens de laksheid van dit stadsbestuur op het vlak van mobiliteit en ruimtelijke ordening hartsgrondig beu zijn.
Volslagen de weg kwijt en nul inspraak van de betrokkenen!

Andre Spithoven (Ninove, 2021-07-28)

#158

Gemeenteraadslid Forza Ninove

Bavo Ardans (Okegem, 2021-07-28)

#160

Dit stadsbestuur heeft niet het minste oog voor de noden van de bevolking. Enkel de industrie wordt steeds ingevolgd.

Jef Verhulst (ninove, 2021-07-28)

#164

Gemeenteraadslid Forza Ninove

Sanne Plancke (Denderwindeke, 2021-07-29)

#166

Ik onderteken omdat de ethiek ver zoek is bij de beleidsmakers. Beleidsmakers zouden veel langer moeten verantwoordelijk gesteld worden vóór hun beslissingen en indien nodig worden gestraft ook.....

Jurgen Van valckenborgh (Meerbeke, 2021-07-29)

#171

Omdat er al te veel verkeers en geluidsoverlast is in ons dorp!!

Jeannine Wauters (Okegem, 2021-07-30)

#173

Volledig akkoord. Ook op de Okegembaan wordt het niet- toegelaten zwaar vervoer nooit gecontroleerd en neemt het steeds toe.

Eric Van Grimberghen (Ninove, 2021-07-31)

#174

Ik onderteken omdat dit totaal niet akkoord ben met dit project puur en allen omdat dit een gevaar is in het verkeer. Anderzijds druist dit volledig in tegen het zee landelijk karakter van de Leopoldstraat alsook Hofstad.

Freddy Wijns (Roosdaal, 2021-07-31)

#175

okegem een landelijk dorp is, en zwaar vrachtverkeer er niet thuishoort.

Wouter de Brabanter (okegem, 2021-07-31)

#176

Ik er dikwijls kom met de fiets en nu levensgevaarlijk zal zijn wegens het vele vrachtverkeer omdat de weg er al in slechte staat verkeert en er geen fietspad is.

Jozef Van Der Elst (Ninove, 2021-08-01)

#177

Omdat ik de familie wil steunen , en omdat het nodig is 👍👍👍👍

Pauwels Marianne (Grimminge, 2021-08-02)

#179

- Deze vele te kleine straat niet dient voor vrachtwagen
- Wij rust willen, en al zeker in het weeken, na een hele week werken is dit toch wel het minst wat men vraagt van het " goed " bestuur in Ninove.
- op geen enkele manier gecommuniceerd is naar ons als bewoners.

Chaimae Chakir (Leopoldstraat 93, Okegem, 2021-08-04)

#184

De belasting door zwaar verkeer in de Hazeleerstraat, de Fonteinstraat, Okegem-dorp en de Okegembaan is nog niet voldoende. Nu moet ook de Leopoldstraat er aan geloven. Ook snelheidscontroles zijn in Okegem niet nodig. Schande !!!

Guido Baeyens (Okegem, 2021-08-04)

#191

De stad heeft het altijd over participatie en inspraak van de bevolking, maar in de praktijk is hier weinig van te merken. Zo blijkt hier ook weer. Vrachtverkeer dient zoveel als mogelijk vermeden te worden uit woonomgevingen, onbegrijpelijk dat de stad hier net zorgt voor meer vrachtverkeer in een woonomgeving.

Joachim De Maeseneer (9400, 2021-08-05)

#196

Uit sympathie voor de bewoners van de Leopoldsstraat en Hofstad.

Marleen Laverze (Roosdaal, 2021-08-06)

#197

om dat het verkeer ook langs de okegembaan zal komen

Franscois DeBrabanter (Ninove, 2021-08-06)

#200

Ik teken omdat de Okegembaan ook met extra zwaar verkeer zal geconfronteerd worden. Er zijn er nu al zoals Colruyt en Delhaize die hun voeten vegen aan het verbod op +3.5t.

Henk Michiels (Ninove, 2021-08-06)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...