Red de Trein (Eeklo - Gent) Lijn 58 - Petitie Bond Zonder Trein

Als groep frequente treingebruikers van lijn 58 (Eeklo – Gent) vroeg Bond Zonder Trein tekst en uitleg bij de beslissingen van de NMBS om piekuurtreinen op onze lijn af te schaffen. We ondersteunden dit met een geslaagde actie aan de betrokken stations op 13 november. Omdat de NMBS en de bevoegde minister geen antwoorden gaven op onze vragen en eisen, start Bond Zonder Trein nu een petitie om de druk op te voeren.

 

Met een petitie willen we het ongenoegen van treingebruikers en anderen duidelijk maken aan de bevoegde minister en de CEO van de NMBS. We willen tonen dat de acties van Bond Zonder Trein een breed draagvlak hebben.


Focus op evaluatie

 

Het ziet ernaar uit dat de NMBS voor 15/12 geen toegevingen zal doen. Dat leiden we af uit hun gebrekkige communicatie. Men zal het vervoersplan uitvoeren zoals het vandaag op papier staat. Net als de gemeentebesturen krijgen we vooralsnog geen beweging in de NMBS.

 

Na één maand evalueert de NMBS haar nieuwe dienstregeling. Dat moment moeten we aangrijpen om de minister en de NMBS te overtuigen van de noodzaak van een voldoende aanbod voor onze lijn. Hoe meer handtekeningen, hoe sterker onze stem kan klinken.

 

Wat verandert er? 

 

EEKLO > GENT

-  Van twee treinen om 07u12 en 07u55 naar één om 07u06. De volgende trein komt pas om 8u13

- Pendelaars naar Antwerpen zijn 18 minuten langer onderweg (in de omgekeerde richting 19 minuten). De wachttijd in Gent Dampoort loopt op van 18min tot 29min

- De reistijd Eeklo – Brussel wordt 1 minuut korter, maar: nu missen pendelaars naar Brussel vaak al aansluitingen door kleine vertragingen. Dit dreigt dus een nog groter probleem te worden.

 

GENT > EEKLO

Van twee treinen om 17u41 en 17u59 naar nog slechts één trein om 17u32. De volgende trein komt pas om 18u12

De laatste trein vertrekt niet meer om 21u41, maar nog vroeger om 21u12