Red de zandweg!

Update 30-06-2021: De zandweg blijft!

De provincie Gelderland en de gemeente Lochem hebben plannen om op de Oude Larenseweg en Driekieftenweg een brede fietssnelweg van asfalt of beton aan te leggen van 2,5 meter breed.*

Wij – een groep bewoners –willen ook dat iedereen veilig kan fietsen, zoals nu al het geval is. Maar we willen óók dat iedereen veilig kan wandelen en genieten van de rust, de ruimte, de dieren en de geur van het bos. En dat kan juist op een zandweg.  

De Oude Larenseweg en Driekieftenweg zijn twee van de weinig overgebleven zandwegen in het Epserbos. Nu nog veilig voor wandelaars, fietsers en ruiters. Een fietssnelweg maakt het onveilig en gaat ten koste van de mooie beuken en het idyllische karakter van deze meer dan 250 jaar oude zandwegen.

En waarom? Er liggen toch al twee asfaltwegen: de Dortherweg en de Lochemseweg. Maak die nu eindelijk eens veilig voor fietsers en wandelaars! Dan kunnen de zandwegen blijven.

Wil jij lekker blijven wandelen over Oude Larenseweg en de Driekieftenweg?  Wil je dat de beuken blijven staan? Wil je dat de eeuwenoude zandwegen behouden blijven?   Vind jij een fietssnelweg op de zandweg ook een slecht idee?  Teken dan deze petitie.

* ) Provincie en gemeente noemen het een ‘overige hoofdfietsroute’Wij noemen het een ‘fietssnelweg’ omdat wij voorzien dat er heel snel gefietst zal worden, met e-bikes en speedpedelecs en door groepen wielrenners. Met alle gevaarlijke gevolgen vandien.

 

 


Cora Burger, Actiegroep Red de zandweg    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Cora Burger, Actiegroep Red de zandweg om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...