Red Croxhapox!

De niet-commerciële werkplaats voor beeldende kunstenaars Croxhapox in Gent is een monument: al vele jaren kon je er op ontdekking naar bekende en minder bekende kunstenaars, dikwijls debutanten (bijv. Michaël Borremans, Hannelore Van Dijck, Jan de Cock, Sarah Westphall…).  

Je zag er ook apart werk dat elders amper aan bod komt, bijvoorbeeld van kunstenaars uit Irak en Iran. Deze werkplaats nam tevens heel wat verbindende initiatieven, zoals de Gent Matinees, die erg waardevol waren voor de kunstwereld.  

In de recente subsidieronde wordt zo’n plek, ondanks het positieve advies (voldoende/goed, een beloofde budgetverhoging van 86 procent!), plots droog gezet. Dat is dus een regelrechte schande. En dat terwijl havenbaas Huts in Gent het mooie weer mag komen maken?  

We roepen het gewest, de stad en instellingen als SMAK en VOORUIT op hun verantwoordelijkheid te nemen zodat deze (onafhankelijke) plek als rolmodel voor experimentele ruimte kan blijven bestaan.  

Hierbij een lijst van de vele kunstenaars die dankzij Croxhapox een weg vonden naar een nieuwsgierig publiek.    

Deelt u deze bezorgdheid? Teken en deel dan ajb deze petitie.  

 

Eerste ondertekenaars:

Het team van Croxhapox

Acod cultuur

Kunstenaarscollectief State of the Arts

Tom De Meester PVDA Gent

Robrecht Vanderbeeken, (auteur van Buy Buy Art, epo)

...

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Robrecht Vanderbeeken om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )