Petitie tegen het afschaffen van papierslagen Leuven

Wij, de jongens en meisjes van Chiro Wijgmaal en turnkring Pro Patria Wijgmaal, verzamelen al sinds jaar en dag oud papier. Wij deden dit uiteraard tegen een vergoeding. Een dag hard werken bracht ons immers een mooi bedrag op. Voor Chiro Wijgmaal kwam dit neer op ongeveer de helft van ons jaarlijks werkbudget.

Dit bedrag hebben we dus erg hard nodig om onze inschrijvingsgelden laag te houden, onze kampen betaalbaar te houden en om dringende investeringen in onze infrastructuur te doen en om materiaal aan te kopen.

Vanaf 1 januari geeft de stad Leuven echter geen toelage meer voor de papierslag van elf Leuvense jeugdvereningen uit de deelgemeenten. De stad hoopt hiermee 175.000 euro te besparen, maar breekt hiermee een letterlijke belofte uit de eigen bestuursnota (zie bestuursnota stad Leuven 2013-2018, jeugd, actieplan 1.2).

De termijn waarop dit gebeurt is verontrustend: op 15 november werden de jeugdverenigingen ingelicht, reeds op 1 januari 2014 wordt de toelage ingetrokken. Voor 2014 wordt een overbrugging van 80% voorzien maar daarna is het volledig gedaan.

Het is zeer jammer dat het stadsbestuur hier wil besparen op jeugdwerking en sociale samenhang: papierslagen leren jongeren wat werken is, geeft de jeugdbeweging een positief imago en zorgen voor contact met de buurt.

Met deze petitie willen wij aantonen dat wij het hier niet mee akkoord zijn.

Daarom graag uw handtekening en uw steun,

PPW en Chiro Wijgmaal.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )