Petitie tegen de uitzetting van Ismael Jabbie

Na 30 jaar in Nederland te wonen moet Ismael Jabbie het land verlaten.

WhatsApp_Image_2022-01-15_at_12.20_.04_.jpeg

Ismael was 21 jaar oud toen hij vanuit Gambia naar Nederland kwam. In Groningen bouwde hij een rijk sociaal leven op. Zijn zoon (Alagie) inmiddels 21 jaar werd in Groningen geboren. 

Ismael was 13 jaar lang in het bezit van een geldig verblijfsvergunning. Doordat hij is vergeten zijn verblijfsvergunning te verlengen en zijn adres gegevens door te geven is deze ongeldig geworden. Dit is de reden dat Ismael nu het land wordt uitgezet.  Hij is zijn vergunning kwijt geraakt door eigen handelen of nalaten, niet zo zeer doordat hij niet meer voldeed aan de inhoudelijke voorwaarden en sowieso niet omdat hij een gevaar voor de openbare orde opleverde.

Ismael is een verijking voor de stad Groningen. Op grond van jarenlange bijdragen aan het Groninger culturele leven is sprake van een wezenlijk Nederlands belang. In het muziekwereld heeft Ismael naam gemaakt met onder andere het nummer 'Let them come to Groningen' waarin hij zijn liefde voor de stad deelt. Ismael is onderdeel van ons Groningen.

In hoger beroep werd er tenonrechte niet ingegaan op de hardheidsclausule.  Ismael verblijft al meer dan 30 jaar in Nederland, is nu de 50 gepaseerd en heeft hier in Groningen zijn sociale leven, vrienden en familie. Met Gambia heeft hij geen banden meer. Ismael verblijft 1,5 keer langer in Nederland dan dat hij in Gambia heeft gewoond.

Wij die deze petitie ondertekenen vinden het volledig onterecht en onmenselijk om Ismael na 30 jaar het land uit te sturen. Ismael lijkt slachtoffer te zijn van de bureaucratie. Een overheid dat enkel handelt naar de letter van de wet, maar vergeet wat menselijk is.  

In onderstaande video hoor je het verhaal van familie en vrienden van Ismael. En wordt er een muzikale draaigeven aan emotie en frustratie. Je kunt deze petetie onsteunen door de video actief te delen. Alvast bedankt. #letmestayingroningenMarten de Ruiter - Stichting Spot TV    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Marten de Ruiter - Stichting Spot TV alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...