Parkeerbeleid Binnenstad Almelo

Aan wethouder Timmer,

 

Bij deze leg ik u een petitie voor van alle mensen die het oneens zijn met het besluit om de tijden voor het parkeerbeleid te verruimen. Waardoor langer betaald zal moeten worden door de winkeliers,winkelend publiek en bewoners, uitgezonderd de straten/bewonersgebieden die een uur gratis krijgen.

Het wordt er de bewoners van de gemeente niet leuker op gemaakt door hun visite te moeten laten betalen mochten ze bijvoorbeeld zondags langer dan een uurtje willen komen. En wat gaat er gebeuren met de parkeervergunning voor de bewoners?? 

Economisch gezien staat Almelo er al bijzonder slecht voor en had de stad zonder het 'gelukje' van Cogas al ( bijna ) onder curatele gestaan dus waarom nog meer mensen schuwen om te komen winkelen in onze binnenstad? 'Vreemd' dat er niet  meerdere bezoekers uit omliggende dorpen of steden bij ons komen winkelen wat toch voor alle partijen omzetverhogend werkt. De leegstand is niet voor niets zo hoog, niet te spreken over de werkloosheid die dit met zich mee brengt!

Misschien is dit voor U als gemeente inderdaad een goede inkomstenbron maar houd er rekening mee dat dit maar tijdelijk is. Het weerhoudt mensen ervan ons centrum te bezoeken en dan zal het niet al te lang meer duren of de een na andere winkelier is genoodzaakt zijn winkel te moeten sluiten.

Ga investeren in de winkels die je hebt, koester de mensen die zich nog willen vestigen in deze stad. Ga als gemeente geen onnodige uitgaven doen zoals groenvoorzieningen bijwerken die niet nodig zijn, stop met plannen maken om de binnenstad er 'mooier' uit te laten zien.

Maar vooral; ga niet ook nog eens het parkeren onbetaalbaar maken!!