"Opslag" voor inbeslaggenomen honden per direct stoppen.

Op dinsdag 4 juni overhandigde Martin Gaus, samen met de werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden een petitie aan de leden van de vaste commissie voor Economische Zaken.

Op vrijdag 31 mei nam staatssecretaris Dijksma de petitie, met daarin het verzoek aan de overheid om het mens- en hondvriendelijker ‘Stay Home’-protocol als nieuw beleid over te nemen, al in ontvangst.

In de petitie is niet letterlijk beschreven dat "de opslag" voor inbeslaggenomen honden verdwijnt.

Vrijdag 12 juli is, op Facebook, een video geplaatst waarin wordt getoond hoe de hond DJ na ongeveer 1 maand in "de opslag", volkomen versuft door  een kalmeringsmiddel, wordt klaar gemaakt voor vertrek naar Martin Gaus.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200608600396541

'Opslag' onder deze omstandigheden mag volgens de regels niet eens! Dit moet per direct stoppen zodat de honden die nu nog in opslag zitten eruit komen en dit geen andere honden meer overkomt.

Wij willen de leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en staatssecretaris Dijksma vragen "de opslag" voor inbeslaggenomen honden per direct te stoppen. De honden die nu nog in "opslag" zitten, moeten er zo snel mogelijk uit.