NEEN tegen de afschaffing van het NMBS-Seniorenbiljet!

De federale overheid en de NMBS hebben plannen om het Seniorenbiljet voor treinreizigers af te schaffen in 2024.

Seniorenbiljet_petitie1.jpg

 

Met het onderschrijven van deze petitie eisen wij dat het Seniorenbiljet in zijn huidige vorm behouden blijft (vaste prijs, los van de afstand) en om de volgende reden:

Als in de tijd de NMBS het goedkope Seniorentarief heeft ingevoerd had dit onmiddellijk een sociale weerslag op de derde leeftijd. Zij kwamen terug buiten, maakten samen met hun vriendenkring mooie uitstapjes naar Zee en Ardennen.

Kortom hun sociaal isolement werd doorbroken. Dit blijkt tegelijk zeer belangrijk voor onze Horeca in ons land, die senioren graag zien langskomen.  

Het is onverantwoord in een tijd van steeds stijgende levensduurte dat onze ouderen door onverantwoorde prijzen hun recht op mobiliteit verliezen. Sociale afzondering en vereenzaming dreigen terug de kop op te steken!  

Nu is de maximumprijs 65 plus voor een retourkaartje 7,80 euro. De NMBS wil die prijs vervangen door een vermindering van 40 % te geven.

In de praktijk komt dit erop neer dat bijvoorbeeld een kaartje Antwerpen-Oostende heen en terug 24,6 euro gaat kosten. Dit is 3x duurder en kan helemaal niet door de beugel.

De plannen van NMBS zijn nauwelijks te begrijpen, vooral omdat de senioren nu zeer tevreden zijn over het Seniorenbiljet, het is eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Tijdens de DAL-uren geeft het gebruik van het bestaande Seniorenbiljet een betere bezetting van de treincapaciteit, wat uiteraard interessant is voor NMBS.  

Wij vragen dus uitdrukkelijk dat de NMBS de vaste maximumprijs + huidige modaliteiten van het seniorenbiljet behoudt .

De Federale Overheid als meerderheidsaandeelhouder moet hier dringend in tussenkomen, wij vragen dat zij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Ik onderschrijf mee deze petitie.


Supporters Openbaar Vervoer    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Supporters Openbaar Vervoer alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...