NEE, geen CampusCard!

De nieuwe CampusCard (vanaf 1 september de vervanging van de huidige Xtra-card) is op een andere manier opgebouwd. Je betaalt niet meer één bedrag (65 euro) waarmee je vervolgens vrijwel alles kunt doen, zoals nu bij de Xtra-card. De CampusCard bestaat uit een basiskaart van 40 euro plus 22,50 euro voor elke tak van sport of cultuur die je beoefent in verenigingsverband. De Student Union hoopt met de prijsverlaging van de basiskaart dat meer studenten de sport- en cultuurkaart zullen aanschaffen.

Wat wij, Cultuurkoepel Apollo, daarentegen horen van onze leden en wat uit onze enquête is gebleken, is dat dit zeer negatieve gevolgen heeft voor ledenaantallen en de verenigingssfeer. Het werpt een onnodige barrière op tussen potentiële leden en verenigingen. Dit vinden wij een slechte ontwikkeling die de universiteit en haar studenten, medewerkers en andere betrokkenen niet ten goede komt.

Deze petitie willen wij aanbieden aan de Student Union en hun Raad van Toezicht, in de hoop de Student Union te overtuigen dat zij hun plannen moeten uitstellen en herzien.

 

Wij, de betrokken personen op de Universiteit Twente, constateren dat de CampusCard zeer negatieve gevolgen heeft voor onze bloeiende verenigingsuniversiteit. Zo betekent deze kaart een afname van lidmaatschappen van 30% voor cultuur, laat staan wat het betekent voor de rest van de UT!

 

Om deze reden verzoeken wij de Student Union de CampusCard op deze manier NIET in te voeren!*

* vul bij voorkeur een studenten- of medewerkers-e-mailadres in