Nationaal orkest van België

Ondersteunings-petitie voor het voortbestaan van het Nationaal Orkest van België

 

Als gevolg van een politieke wilsvorming, is ons Nationaal Orkest in de nabije toekomst met verdwijnen bedreigd. Een kabinetsplan van Minister Reynders voorziet namelijk het opslokken van ons orkest door het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg met als doel hun programmatie te versterken.

 

Wij zijn nochtans van oordeel dat het NOB, sterk gemaakt door een lange traditie van bijna tachtig jaar, zijn culturele taak op uitstekende wijze volbrengt. Bewijzen hiervan zijn de zeventigtal concerten dat het jaarlijks over heel België brengt, als ook zijn uitstraling in het buitenland. Het orkest is immers een graag geziene gast op de internationale podia.

 

Jammer genoeg, zou de cultuur nog maar eens op een wrede manier getroffen worden, niet enkel door het verlies van een groot aantal niet hernieuwde jobs, maar ook en vooral door een vermindering van het cultureel aanbod voor het publiek.

 

Onze culturele traditie is een waardevol erfgoed dat geen overbodige luxe kan genoemd worden. Het is immers de cultuur die in de eerste plaats zin geeft aan een volk.

 

Wij nodigen jullie vriendelijk uit ons te steunen in de stappen die wij ondernemen om het voortbestaan van het Nationaal Orkest van België te verzekeren, door deze petitie te ondertekenen.

 

Wij bedanken jullie van harte voor jullie trouw, voor jullie steun en voor jullie culturele verbondenheid in al zijn vormen.

 

 


Jan Van Duffel, Nationaal Orkest van België    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Jan Van Duffel, Nationaal Orkest van België toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...