Hou_Okegem_leefbaar_Leopoldstraat

Stad Ninove keurde de bouw van 2 loodsen goed in de Leopoldstraat (vroegere terrein De Roose) te Okegem, zonder voorafgaand contact met de buurtbewoners. Deze loodsen bieden plaats aan verschillende industriële units.

Deze zone is bestemd voor kleinschalige lokale bedrijvigheid voor zover de ruimtelijke draagkracht van de omgeving niet wordt overschreden en de aard van de activiteiten geen abnormale hinder en/of risico’s met zich meebrengen.

De loodsen zijn pas gedeeltelijk in gebruik en  het stadsbestuur heeft, opnieuw zonder overleg, al een bijkomende afwijking toegestaan aan de firma Refresco voor zwaar vrachtverkeer, het gaat om 50 vrachtbewegingen per dag,  en dit 7 dagen op 7 van  6 tot 22 uur.

Dit is nog maar een begin, dit zijn de cijfers voor 1 bedrijf, wat als er zich nog andere firma's komen vestigen!?

De buurtbewoners zullen dagelijks worden opgezadeld met abnormale hinder:

Lawaaihinder voor zij die in de buurt  wonen, ook in het weekend en ’s nachts. Er is ook al meermaals gebleken dat de huidige huurders het niet te nauw nemen met het respecteren van de opgelegde regels volgens de afgeleverde vergunning.

Verkeersonveilige situaties in een woongebied dat niet geschikt is voor zwaar verkeer, zwaar verkeer is er zelfs verboden. De Leopoldstraat beschikt niet over een voet- en/of fietspad en er zijn ook geen verkeersremmers aanwezig. Het toenemend vrachtverkeer zal voor nog extra geluid, trillingen en onveilige situaties zorgen.

Voor de buurtbewoners is de maat vol. Het is duidelijk dat dergelijke activiteiten niet thuishoren in een woongebied zoals Okegem en dat er voldoende alternatieven beschikbaar zijn in de daartoe bestemde industriegebieden zoals bv het nieuwe bedrijventerrein Doorn Noord.  

Daarom vragen wij met aandrang aan het Ninoofse stadsbestuur om te luisteren naar de verzuchtingen van de bewoners en de site te gebruiken voor echte lokale bedrijvigheid zonder overlast voor de buurtbewoners.  

Meer info en foto’s vind je op onze facebook pagina!  

Vertel zo veel mogelijk mensen over deze petitie. Hoe meer handtekeningen deze petitie krijgt, hoe meer aandacht hij zal krijgen van de media en de besluitvormers. 


Hou_Okegem_leefbaar_Leopoldstraat    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Hou_Okegem_leefbaar_Leopoldstraat om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...