HET BEHOUD VAN HET GEMEENTELIJK BASISONDERWIJS IN ONZE GEMEENTE

Petitie – oudercomité gemeentelijke basisschool Beekbeemden

Sinds 30 jaar organiseert Heusden-Zolder het gemeentelijk onderwijs in Beekbeemden. Beekbeemden is ondertussen uitgegroeid tot zowat de enige kleuter- en lagere school in onze gemeente waarin we naar origine en sociale mix een correcte afspiegeling zien van Heusden-Zolder, en waarin onze kinderen positief leren omgaan met de diversiteit die onze gemeente rijk is. Beekbeemden werd zo een belangrijk instrument in het gemeentelijk onderwijsbeleid, en ontwikkelde een uniek pedagogisch concept waarin elk kind op maat onderwijs geniet.

De huisvesting van Beekbeemden is momenteel evenwel een probleem: het gebouw staat op een plaats waar het waterschade oploopt en zal niet lang meer leefbaar zijn. Waar we hoopten dat ons gemeentebestuur naar een geschiktere huisvesting zou zoeken, merken we momenteel dat ze vooral denken aan het sluiten van de school en het overhevelen van de leerkrachten (en mogelijk ook leerlingen) naar het gemeenschapsonderwijs.

We vinden het om bovenstaande redenen belangrijk dat onze gemeente blijft gaan voor gemeentelijk onderwijs. Bijkomend argument is het feit dat er momenteel in het onderwijsaanbod in onze gemeente niet voldoende ruimte is om een vrije schoolkeuze te garanderen.

Daarom vragen we met deze petitie:

HET BEHOUD VAN HET GEMEENTELIJK BASISONDERWIJS IN ONZE GEMEENTE HEUSDEN-ZOLDER

EN HET WERKEN AAN EEN DEGELIJKE HUISVESTING VOOR BEEKBEEMDEN

-> meer info en een duidelijke omschrijving van onze bezorgdheden vind je via onze facebookpagina oudercomité gemeentelijke basisschool Beekbeemden:

 


oudercomité gemeentelijke basisschool Beekbeemden    Neem contact op met de schrijver van de petitie