Help de Vrouwen van FC Utrecht

Het bestuur van de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht heeft besloten bij de Utrechtse rechtbank het faillissement voor de stichting aan te vragen. Het blijkt ondanks de hulp en facilitaire ondersteuning van een aantal partners financieel niet haalbaar om op semiprofessioneel niveau vrouwenvoetbal in Utrecht te laten voortbestaan.

Wel onderzoekt het bestuur of het mogelijk is om op amateurbasis een doorstart te maken. Het bestuur streeft ernaar in elk geval tot het eind van dit seizoen te blijven deelnemen aan de BeNe League, de gezamenlijke competitie tussen Nederlandse en Belgische teams.

“We zijn enkele jaren geleden met veel plezier aan deze missie begonnen in de overtuiging, dat het ook in Utrecht mogelijk moest zijn op hoog niveau aan vrouwenvoetbal te doen”, zegt Gwen Dudok van Heel, voorzitter van de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht. “Helaas moeten we nu de conclusie trekken, dat het financieel-economisch draagvlak onvoldoende is en dat vrouwenvoetbal zoals wij dat voor ogen hebben in Utrecht kennelijk niet levensvatbaar is. Dat betekent helaas ook, dat we onze regelmatige bijdragen aan maatschappelijke activiteiten in de wijken in Utrecht moeten staken.”

De stichting kan inmiddels niet meer voldoen aan haar financiële verplichtingen tegenover crediteuren, waardoor het bestuur niets anders rest dan het aanvragen van het faillissement. “Lange tijd hielden we de hoop en verwachting, dat onze missie zou slagen”, aldus de voorzitter van de SVVU. “Maar het ondanks eerdere toezeggingen voorlopig nog uitblijven van een grote sponsordeal heeft de doorslag gegeven om naar de rechtbank te stappen. Zonder die sponsorovereenkomst zouden we een te onzekere toekomst zijn ingegaan.” Dudok van Heel hecht eraan de partners te bedanken, die het initiatief van vrouwenvoetbal in Utrecht zijn blijven steunen. “Onder meer de gemeente Utrecht heeft zich een meedenkende en betrouwbare partner getoond en ons financieel ondersteund bij een aantal maatschappelijke activiteiten.”

De FC Utrecht Vrouwen zijn een petitie gestart voor het behoud van het team in de BeNe League competitie. Steun ons door deze petitie te ondertekenen en de selectie de mogelijkheid te bieden om dit seizoen middels een doorstart op amateurbasis uit te laten spelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht, info@vrouwenvoetbalutrecht.nl


Vrouwen selectie FC Utrecht    Neem contact op met de schrijver van de petitie