Houd Groot Nieuws Radio op 1008AM!

Aan de directie van zendmastbeheerder Novec b.v.,

Als luisteraars en donateurs van Groot Nieuws Radio doen we een dringend beroep op u. U heeft besloten de AM-zendmast in Zeewolde (waarvandaan Groot Nieuws Radio via de AM uitzendt) in september 2017 te gaan neerhalen. Dat betekent voor ons dat wij niet meer via de middengolf naar ons favoriete radiostation kunnen luisteren, maar alleen nog digitaal. Natuurlijk is de geluidskwaliteit via de AM niet optimaal. Toch luisteren wij er nog massaal naar, omdat wij Groot Nieuws Radio zó inspirerend en bemoedigend vinden en zó genieten van de muziek en de presentatoren, dat wij die mindere kwaliteit graag voor lief nemen.

Groot Nieuws Radio heeft voor ons ook een sociale functie. Presentatoren, team, donateurs en luisteraars voelen als één grote familie. Er is een grote groep trouwe luisteraars die door lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen, door werkloosheid, ouderdom of andere oorzaken buiten het werkzame leven en soms zelfs buiten de maatschappij zijn komen te staan. Sommigen kunnen zelfs geen kerk meer bezoeken. Voor deze luisteraars zijn de mensen van Groot Nieuws Radio hun familie, kerkelijke gemeente, vrienden en collega's.

Gelukkig is Groot Nieuws Radio ook via DAB+ en internet te ontvangen. Veel luisteraars maken hier binnenshuis al gebruik van. Problemen hierbij zijn echter dat:

- veel mensen nog geen DAB+-radio in huis hebben. Met name oudere luisteraars hebben de overstap naar DAB+ of internet nog niet gemaakt;

- veel mensen in de (vracht-)auto nog geen autoradio met DAB+ hebben;

- Groot Nieuws Radio nog niet in heel Nederland uit kan zenden via DAB+;

- de landelijke dekking van DAB+ nog onvoldoende is.

In maart 2015 hebben we als luisteraars samen met kerken, bedrijven en artiesten keihard geknokt om binnen een week 1,2 miljoen euro te verzamelen om van het op dat moment noodlijdende Groot Nieuws Radio een financieel gezond bedrijf te maken. In november van dat jaar hebben we massaal gestemd om het programma “Blessings” de Gouden Radioring te laten winnen, en ook dat lukte! Dat zegt wel iets over wat Groot Nieuws Radio voor ons betekent.

Wat wij van u vragen:

1. Houd u alstublieft de AM-mast nog enkele jaren overeind, totdat meer luisteraars de overstap naar DAB+ hebben kunnen maken én DAB+ landelijk een goede dekking heeft.

2. Wanneer het neerhalen van de AM-mast écht onontkoombaar is, helpt u ons dan als luisteraars met het versneld maken van de overstap naar DAB+ door bijvoorbeeld samen met Groot Nieuws Radio een overgangsregeling op te zetten waardoor wij als donateurs en luisteraars tegen gereduceerde tarieven DAB+-radio's kunnen aanschaffen.

3. Daarnaast vragen we u in dat laatste geval uw contacten in te zetten om Groot Nieuws Radio op het landelijke DAB+-netwerk te krijgen en u in te zetten voor betere landelijke DAB+-dekking.

Dit najaar bestaat Groot Nieuws Radio 10 jaar. Helpt u ons om dit jubileum tot een écht feest te maken door ervoor te zorgen dat Groot Nieuws Radio via de lucht te ontvangen blijft?

Bij voorbaat hartelijk dank!

De luisteraars en donateurs van Groot Nieuws Radio.