Géén voorrang voor Astrazeneca-weigeraars

Wij

Nederlanders die wachten op een vaccinatie

constateren dat

Ons onrecht wordt aangedaan doordat AstraZeneca-weigeraars een nieuwe oproep krijgen voor vaccinatie met een ander vaccin, waardoor andere Nederlanders nog langer moeten wachten op een vaccinatieoproep. 

Daarom eisen wij dat

AstraZeneca-weigeraars geen nieuwe oproep voor vaccinatie krijgen totdat elke andere Nederlander de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren.

Toelichting:

De 60-64-jarigen van Nederland hebben de kans gekregen om het langverwachte vaccin tegen het coronavirus te krijgen. Sommigen van hen hebben dat, ondanks dat het vaccin is goedgekeurd, geweigerd omdat zij geen vaccin van AstraZeneca wilden. De overheid heeft altijd gezegd dat weigeraars achteraan de rij moeten aansluiten, zodat eerst alle welwillende mensen de kans krijgen om gevaccineerd te worden. 

Nu dreigt dit te veranderen. Demissionair-minister de Jonge heeft aangekondigt dat deze Astrazeneca-weigeraars binnenkort opnieuw worden opgeroepen voor een ander vaccin.

Dit is fundamenteel oneerlijk. De 60-64-jarigen hebben hun kans gehad en hebben er voor gekozen die niet te nemen. Doordat zij nu opnieuw een kans krijgen, worden andere mensen benadeeld. Jongere mensen moeten nu nog langer wachten op hun vaccinatie. 

Daarom eisen wij dat de AstraZeneca-weigeraars geen nieuwe oproep voor vaccinatie krijgen totdat elke andere Nederlander de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren.

Onderteken jij de petitie? Dan bieden wij hem aan de demissionair-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan.  

Bedankt!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Merel om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...