Geen erkenning voor hondenfokkers die de wet overtreden

Beste heer Weyts,

Met enige verbazing lazen we in de krant dat de hondenkennel P**** f** A** binnenkort een erkenning zal ontvangen per post. De laatste dagen was er heel wat te doen rond de kwekers in Westrozebeke. Daarom kunnen we amper begrijpen dat ze ook maar in aanmerking zouden komen voor een erkenning.

Begin januari meldden we u al dat P**** f** A** gratis pups weggaf via Facebook en dit in ruil voor likes en shares. We moeten u niet vertellen dat dit bij wet verboden is. Bovendien zijn ze al een tijd zonder HK-nummer aan de slag, wat ook bedenkelijk is.

Begin februari werden negen volwassen honden in beslag genomen. Uit vertrouwelijke bron hebben we vernomen dat deze honden al sinds december eigendom waren van de huidige eigenaars, en niet van de vorige eigenares. Ze zaten onder de schurft, hadden een vettige pels en ontstekingen… Welke goede fokker zou zijn honden zo behandelen? Ook de aanwezige pups hadden geen drinkwater, zaten in te kleine en te koude ruimtes.

Trouwens, elke erkende kennel moet over tien kweekteven beschikken. Hoe gaat P**** f** A** kweken als ze geen honden hebben? Maar gezien de kennel eigendom is van een opkoopcentrum in Oost-Europa is dit waarschijnlijk overbodig. Hoewel opkoopcentra bij wet verboden zijn…

Minister Weyts, we weten dat u bijzonder veel inspanningen levert om zo veel mogelijk dierenleed te voorkomen. Hoe is het dan mogelijk dat de inspectie Dierenwelzijn de beslissing neemt om een fokker die meerdere wetten overtreedt simpelweg een erkenning te geven?

U zag deze week ook de reportage van Pano. U reageerde al dat u de rotte appels eruit wil. Wel, dit is uw kans om meteen aan de slag te gaan. Steeds meer mensen zijn het beu dat deze zogezegde fokkers gewoon met hun wanpraktijken kunnen doorgaan. Wij zullen deze mensen een stem geven, door een petitie te starten.

Met vriendelijke groet,

Stop Dierenmishandeling vzw


Stop Dierenmishandeling vzw    Neem contact op met de schrijver van de petitie