SOOLvA zo willen wij niet samen verder

Quoted post

een bezorgde en boze ouder

#17 Boze ouders naar burgemeester Naterop

2012-12-12 18:22

Boze ouders naar burgemeester Naterop na ‘gesprek’ met Albert Renders:
http://www.bd.nl/regio/aalburg/boze-ouders-uit-babyloni%C3%ABnbroek-in-protestmars-naar-gemeentehuis-1.3557628

Onderstaande brief is aangeboden aan burgemeester Naterop:

Babyloniënbroek, 12 december 2012

Geachte Burgemeester Naterop,

Deze middag komen we met een grote afvaardiging van ouders en kinderen van OBS Den Biekûrf naar u op het gemeentehuis van Wijk & Aalburg. De ouders (en kinderen) zijn teleurgesteld en boos op de Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena (SOOLvA)

Zoals het er nu naar uitziet worden alle medewerkers met een tijdelijk contract van de Stichting openbaar onderwijs land van Altena (Soolva) ontslagen. Bij ons op school zijn dat juf Daisy en juf Muriël. Dit is sinds vorige week bekend op onze school en geeft natuurlijk grote onrust onder de kinderen en de ouders.

Naar aanleiding van de consequenties die dit heeft voor onze school hebben we (de ouders van de kinderen van Den Biekûrf) een gesprek aangevraagd met Dhr. Albert Renders, de algemeen directeur van de Stichting. Dit gesprek heeft gisterenavond plaats gevonden op onze school.
De onrust is naar aanleiding van het gesprek niet minder geworden. De heer Renders heeft ons geen antwoord kunnen geven op de vraag hoe de instabiele situatie die nu op onze school is ontstaan opgelost kan gaan worden. Hij geeft sterk de indruk geen grip te hebben op de hele financiële situatie van de stichting. De avond resulteerde tot het besluit dat alle ouders het vertrouwen in de algemeen directeur en het bestuur van SOOLvA hebben opgezegd. Daarbij hebben we ook medegedeeld dit met de burgemeester van Aalburg te gaan bespreken.

Inmiddels weten we dat het beleid van de SOOLvA de aandacht heeft bij de drie gemeenten waaronder het valt. Vanmiddag willen we u samen met de kinderen duidelijk maken hoeveel impact de hele situatie heeft op onze school, onze gezinssituatie, maar ook voor ons dorp en daardoor de maatschappij. Wij willen graag op korte termijn met u om de tafel met een afvaardiging van de ouders, zodat we samen met u kunnen kijken of we onze school kunnen redden.

Namens alle zeer bezorgde ouders en kinderen van OBS Den Biekûrf

Reacties