Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Quoted post

Rhea

#126

2012-12-04 11:37

Is het dan beter van het geld te gaan halen bij de leerlingen van het verplicht onderwijs en hen inschrijvingsgeld te doen betalen? Getalenteerde kunstenaars zullen ook zonder kunstonderwijs kunst produceren. Eigenlijk is kunstonderwijs voor de meeste leerlingen een aangename bezigheidstherapie waar in deze tijd meer voor betaald moet worden: om de kinderen zinvol bezig te houden en de volwassenen zich kunstenaar te laten wanen!

Reacties


Gast

#127 Re:

2012-12-04 11:49:15

#126: Rhea -  

 

Niet beter, het is Hetzelfde. Anders ben je gortig aan het discrimineren.

Gast

#128 Re:

2012-12-04 12:07:46

#126: Rhea -  

 

m Beste Rhea, met jouw logica staat de deur open voor een apart inschrijvingsgeld voor kinderen die een levensbeschouwing of bv. geschiedenis willen leren. Waarom niet eigenlijk, als toch het hek van de dam is? Het begrip 'leerplichtonderwijs' is juist ingevoerd om het onderwijs in kunst -in principe even noodzakelijk , 'verplicht' dus, als al de rest, nog een beetje efficiënt te houden. Maar dit -ten gronde overbodig- onderscheid zet blijkbaar de perverse instincten in gang... Hebt U er al eens aan gedacht op welke manier de droom van onze minister , de opheffing van het watervalsysteem aso-tso-bso-kso ooit nog realiseerbaar wordt als men het principe van inschrijvingsgeld volgens aanleg of talent begint te volgen? Dan zitten we weer in de 19e eeuw, mooi beleid hoor, sp.a unizo big love

Gast

#450 Re:

2013-01-08 10:56:10

#126: Rhea -  Kunstonderwijs, zowel voor volwassenen als voor kinderen, zorgt ervoor dat de kosten voor de gezondheidszorg voor veel hedendaagse ziektes, oa depressie, allerhande reumatische ziektes, auto-immuunziektes, ... al bij al nog vrij beperkt blijven doordat er een uitlaatklep en een sociaal vangnet worden gecreëerd. De kosten voor de verhoogde gezondheidszorg zullen veel meer stijgen dan de besparingen in het kunstonderwijs ooit zullen kunnen opleveren! Zelf chronisch ziek en lid van een patiëntenvereniging heb ik meer dan voldoende bewijs hiervoor.