Tegen schending mensenrechten Julio Poch

Quoted post

J'accuse

#154 Spaans benauwd...

2012-10-18 16:49

Transavia-gezagvoerder Tim Weert ondertekende - in het bijzijn van een Argentijnse delegatie - op een Nederlands politiebureau een proces-verbaal met aanklachten tegen de heer Poch, dat in het Spaans was opgesteld. Weert spreekt geen Spaans en een goede tolk was niet voorhanden. Hij ondertekende derhalve een aanklacht die door derden werd opgesteld, waarvan hij de inhoud niet begreep en die als ‘bewijsmateriaal’ werd en wordt gebruikt tegen Poch. Hij voelde zich - naar eigen zeggen - geïntimideerd en was ‘bang’ dat hij niet mocht opstappen als hij niet zou tekenen.
Hoe en wanneer gaat de Nederlandse overheid optreden om Poch op vrije voeten te krijgen opdat hij eindelijk terug kan naar huis? Of blijven WIJ de ene blunder op de andere stapelen met Poch als lijdend voorwerp? Dit onrecht loopt de spuigaten uit.

Reacties

Dreyfus

#156 Re: Spaans benauwd...

2012-10-19 15:04:30

#154: J'accuse - Spaans benauwd...

Mooie zaak. Gearresteerd en uitgeleverd op basis van twee belastende verklaringen in Nederland. De inmiddels door Transavia ontslagen heer J. Engelkens (een mislukkeling bij de Koninklijke Marine en Transavia) die zelf niet bij het beruchte diner op Bali was en genoemde heer T. Weert die een aanklacht in het Spaans liet indienen waarvan hij de inhoud niet begreep. Op basis daarvan werd Poch - zonder zelf verhoord te zijn - via Spanje aan Argentinë uitgeleverd waar hij zich moet verdedigen tegen misdaden die hij niet heeft gepleegd vervat in aanklachten van bovengenoemde heerschappen. Over bewijs beschikt het Argentijnse OM niet. Aleen de roddels van de toen - op Bali - benevelde Weert en 'wereldverbeteraar' Engelkes.

Er is inmiddels een nieuwe rechter aangesteld voor het politieke proces waarvan Poch deel uit gaat maken. Goede gelegenheid voor de Nederlandse regering om te verzoeken de heer Poch vrij te laten, naar Nederland te laten terugkeren om daarmee een serie ernstige blunders recht te zetten? Laten wij het hopen.