Tegen de werkuurverhoging voor Europese studenten in Nederland

Quoted post


Gast

#10

2012-04-11 23:28

Dat een buitenlandse student aanspraak kan maken op Nederlandse financiering is op zich al belachelijk. Zolang de buitenlandse studenten collegegeld betalen hebben ze alle recht om hier te studeren. Echter hoeft de Nederlandse staat hier niets tegenover te stellen in de vorm van studiefinanciering (het teruggeven van collegegeld met een omweg via een ander potje). Ik wist niet van het bestaan van deze regeling af en wat mij betreft schaft het kabinet deze regeling liever vandaag af dan morgen.
Dat de Duitse regering alleen studiefinanciering onder een bepaald inkomen geeft is niet het probleem van Nederland, zij hoeven daarvoor niet bij te springen. Zitten ouders boven dat inkomen dan hebben ze als het goed is ook mogelijkheden om hun kind te laten studeren (ook in Nederland moeten ouders bijspringen mits ze daartoe in staat zijn, zijn ze daar niet toe in staat dan is er de mogelijkheid van aanvullende studiebeurs).
Gaat het om studierichtingen waar in Nederland een tekort aan is, dan mag de overheid wat mij betreft bijspringen om studenten aan te moedigen deze opleiding in Nederland te volgen. Echter voor een aantal opleidingen heeft Nederland een gigantisch overschot (Psychologie, rechten), oftewel de regering hoeft hier absoluut niet voor bij te springen om vervolgens Nederlandse studenten het moeilijker te maken een baan te vinden.

Reacties

Lisa

#13 Re:

2012-04-11 23:36:10

#10: -

Uit deze tekst lees ik alleen maar een heel nauw wereldbeeld! Zie je niet de voordelen van internationale studenten? De expertise die door hen naar Nederland komt, of de cultuur die je kunt leren kennen?

Misschien gaan we de grensen meteen dicht maken, toch? En de marrokanen kunnen ook allemaal naar huis, he?

Jeetje, wat is dit land rechts geworden...