Behoud de Berkenbossen te Mol

Quoted post

JNM Mol

#5 ABH

2012-01-31 14:06

en ik merk daar ook nog bij op dat averbode ondertussen mooier en mooier begint te worden en reeds enkele topsoorten heeft aangetrokken waar het voorheen een monocultuur plantage van den was.
berkebossen zijn daarentegen een natuurlijk bos dat dreigt te moeten wijken voor zware industrie. Natuurbeheer is keuzes maken, maar dan moet er wel natuur zijn!

Reacties


Gast

#50 Re: ABH

2012-02-13 19:17:32

#5: JNM Mol - ABH 

Reactie op de persoon die beweerd dat averboden bos en heide nu mooier is geworden door de werken die er zijn uitgevoerd.  

 

denk niet dat jij averboden kende voor de werken van natuurpunt.

Kan enkel zeggen dat de bossen totaal vernield zijn en dat beamen duizenden omwonende mensen. Een sahara aanleggen waar eens bossen waren die van belang waren om de dierenbestanden op peil te houden. Is dat natuurbeleid en bevorderen van de biodiversiteit???? Alle wilde dieren zijn er verdwenen dus laat het zijn met zo een mooie natuur voor te schotelen als er niks meer over is. Meer dan 150 hectaren gekapt voor wat ???? Voor vennen aan te leggen en het landschap waterziek te maken. De muggenplagen die er door zullen ontstaan doordat deze vennen op 50 meter van de woongebieden zijn aangelegd daar word geen rekening mee gehouden. Je gaat veel reacties krijgen denk ik eens het zomer gaat worden door deze mensen. Plus dat al deze werken een groot experiment zijn dus geen enkel uitsluitsel wat er op lange termijn gaat gebeuren. Wildbestanden zijn verstoord van zodat ze zijn teruggedrongen van mooie bestanden naar helemaal niks meer. Zijn dat mooie bossen waar zelfs geen dieren meer blijven leven. Het is echt een schande hoe men in averboden bos en heide te werk is gegaan. De burgemeester van Scherpenheuvel - Zichem heeft niet voor niks de werken op zijn grondgebied laten stilleggen. Die kon het niet meer aanzien wat er met de mooie bossen aan het gebeuren was.