Geen jeugdhuis zonder muziek

Quoted post


Gast

#1

2011-12-05 15:39

Als de geluidsterkte binnen een jeugdhuis beperkt wordt tot 100 dB dreigt er veel te veel muzikaal talent verloren te gaan, bands krijgen de kans niet meer om een optreden te kunnen geven!

Reacties

Gast

#61 Re: 100dB

2011-12-05 19:21:11

#1: - Sorry dat ik het zeg maar 100 dB is volgens mij nog ruimschoots voldoende. De staat van uw gehoor gaat er nog steeds door achteruit, dus denk ik dat dit nog luid genoeg is.. (In een bedrijf is de werkgever verplicht om bij blootstelling vanaf 80 dB gehoorbescherming ter beschikking te stellen aan zijn werknemers en vanaf 85 dB is het ook verplicht deze te dragen.)

 


Gast

#156 Re:

2011-12-06 11:08:45

#1: -

Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Het is niet het volume dat je muzikale talent demonstreert hé. Plus: het vaak veel te luid spelen leidt echt wel tot gehoorschade. Ik ben 51 jaar en weet al lang waar ik het vervelende regelmatige 'gepiep en geronk' in mijn oren vandaan haalde... Dàt is de realiteit, helaas. Ik ga nog regelmatig en met plezier naar optredens kijken en luisteren, en gebruik nu dus ook de oordopjes. Alleen is het eigenlijk haast lachwekkend stom dat je met die oordopjes uiteindelijk zélf het volume gaat dempen, terwijl dat net zo goed vanuit de versterkers kan gebeuren én bovendien op hetzelfde neerkomt. Mij kon het ook amper schelen hoor, toen ik jong was, dat volume, maar ik magdus persoonlijk ervaren waar het toe kan leiden. Wees er maar zeker van: zo regelmatig een aantal weken (zomaar plots uit het niets) dat geronk in je oren (dat lijkt alsof ze 150m verder in de straat aan het werken zijn): da's geen pretje.

Bovendien herinner ik me van vorige zomer ergens een optredentje in Marke (bij Kortrijk) van een plaatselijk ietwat populaire rockband. Die speelden écht wel veel te luid, en door omstandigheden had ik mijn oordopjes niet mee. Het deed echt letterlijk pijn aan de oren, zelfs bij mijn zoon (en die zijn oren zijn nog ok). Na 10 minuten zijn we vertrokken, want het was niet te verdragen. Dàt vind ik onverantwoord hé dus. Ik zeg dit dus ook aan de organisator, bij het buitengaan en krijg als antwoord: "Ja, je hebt gelijk, maar dat is hun handelsmerk... En je moet maar oordopjes insteken hé...". Euh?? Zo luid mogelijk een handelsmerk? Heeft weinig met talent en potentieel te maken, volgens mij. En ja, oordopjes... Ok, dan had ik in mijn eigen oren inderdaad het volume geregeld dat doenbaar is. Hetzelfde volume dat de band net zo goed kan instellen om verantwoord bezig te zijn. En om nog steeds goed te klinken ook, want laten we eerlijk zijn: die oordopjes vlakken de nuances in klank onvermijdelijk wat af. Wat niet het geval zou zijn mocht elkeen gewoon het volume wat stiller zetten.

Ik snap de hele heisa hierrond wel, en ook 'de tegenstand', maar ik vind het wat lachwekkend (en helemaal niet kloppen) te beweren dat bands omwille van een lager volume de kans niet meer zouden krijgen om hun talent te exposeren. Dat is onzin.

Groeten.

Gunnar

#232 Re:

2011-12-06 19:40:47

#1: -

Commercialisering van de muziek dus! Alleen podia met geld kunnen optredens geven, dus moeten die optredens toch ook geld opleveren? Eigenlijk is dat dus de dood van niet-mainstream-livemuziek!

deblikkenman

#281

2011-12-07 15:48:43

#1: -

alsof je geen muziek kan spelen als het wat stiller staat


Gast

#327 Re:

2011-12-08 13:24:32

muziek is de basis van alles!!!, #1: -

 

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie tonen aan 3000 mensen die andere petities op onze website bekijken, maar deze petitie nog niet hebben bekeken.