POLITIEAGENT TOT MAX 62 JAAR

Quoted post


Gast

#32 Re:

2017-02-23 09:51

#28: -  

 Hi, ik het met je eens ben dat politiemensen veel meer zouden moeten trainen, met name beroeps trainingen.

Als IBT docent was ik er voorstander van om minimaal 1 x per maand beroeps gerichte trainingen te doen. Met je groep, of solo voor andere vaardigheden, bijv schieten. 

Voor conditie training ben ik een andere mening toegedaan. De fvt hebben we een keer snelwandelend afgelegd en waren nog steeds binnen de tijd, dus daar heb je niet meer dan een basis gezondheid voor nodig. 

Er was in het verleden dienstsport. Daar kwam echter bijna niemand meer naar toe. Alleen een enkele sportieve colega (die het niet nodig had) 

De collegas die dat fysiek wel nodig hadden, kwamen nooit opdagen. Die hadden altijd uitvluchten om niet te komen, of gingen gewoon een paar uurtjes later naar het werk, of ipv dienstsport gingens ze regelrecht naar huis.

Dus een argument om een paar uur door de dienst betaald te sporten is er m.i niet echt.

De fvt is zo eenvoudig, dat je daar tijdens de dienst echt geen conditie voor hoeft op te bouwen.

Andere vaardigheden zouden wel veel meer moeten worden gefaciliteerd, zoals het gebruik van gewelds middelen, aanhoud vaardigheden, benaderjngs tactiek/techniek, schieten etc. Dat soort zaken kun je prive niet trainen.

En schieten kon je vroeger altijd gratis doen in amsterdam bij APGS schieten, maar zelfs daar moet je tegenwoordig zelf voor betalen. En dat is natuurlijk te schandalig voor woorden. 

Reacties


Gast

#34 Re: Re:

2017-02-23 11:40:10

#32: - Re:  

 Ten dele eens, maar het gaat er met name om dat men vorig jaar tegen mij zei, als je de toets niet haalt, gaan we er consequenties aan verbinden. (ik dacht niet mee mogen doen met RTGP toets) Opzich is dat idee leuk, de toets verplicht binnen de tijd halen, je zit immers bij de politie, dus er mag inderdaad wel iets van je verwacht worden. Maar... en daar is het mij met name om te doen, waarom wordt er geen tijd en / of middelen ter beschikking gesteld? (los van het feit dat je jezelf ermee hebt als je bewust ongezond leeft)

Het idee mijns inziens is, binnen de tijd afleggen en dan consequenties eraan verbinden oké, maar dan wel faciliteren. Kijk en als er dan bijv. dienstsport wordt ingesteld, mensen blijven daar weg, maar halen ook de test niet, dan heeft de baas een heel goed argument om die betreffende collega (indien deze doelbewust niet traind, omstandigheden daarbuiten gelaten)  disciplinair te straffen en uiteindelijk te ontslaan. 

Nou reken dan maar dat er gewoon gesport gaat worden, als je de tijd krijgt en er worden consequenties aan verbonden, maar dat doet men niet... en daar zit mijn punt, wel de lusten, niet de lasten. 

Kortom, het is min of meer vergelijkbaar met een topsporter, waarvan ze verwachten dat hij tijdens zijn werktijd bijvoorbeeld sponsors bezoekt en dat men dan tegen hem zegt, joh we hadden geen tijd meer om te trainen, maar je moet nog wel even een toernooi winnen volgende week, of je dan thuis nog even wil gaan trainen in je eigen tijd, (gebeurd toch ook niet?)

 

 

 




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...