SOS BRUTALISME ... SOS ZWEMBAD OOSTENDE

Quoted post


Gast

#95 Re:

2016-05-05 10:28

#91: -  

Een zwemkom technisch verbouwen tot een realistische herbestemming is in wezen niet zo eenvoudig maar maakt deel uit van een grondige studie. Het gebouw telt immers drie bouwlagen. Het is evident dat het niveau +1 (niveau waterspiegel) kan voorzien worden als een polyvalente overdekte ‘open space’. Daarentegen , de invulling voor het ondergelegen niveau is functioneel en financieel niet eenvoudig gelet het groot aantal m².  

Uit recente krantartikels blijkt dat ook de politici van Stad Oostende de vele mogelijkheden voor herbestemming bijtreden. De stad geeft echter de prioriteit voor de bouw van een nieuw zwemkom én de renovatie voor het Thermael Hotel met gaanderijen.  

In die context is de kostenraming voor een herbestemming een primordiaal sleutelelement voor verdere samenwerking.  

Momenteel hebben een aantal architectuurdocenten de petitie tot herbestemming ondertekend. Nuttig ware indien architectuurscholen volgend jaar een aantal studententeams zouden (kunnen) aanduiden voor bv. een financieel haalbare renovatie’ tot culturele‘stadshal’ in relatie tot groenzones, gaanderijen én zeedijk.  

Een expositie met concrete plans, afbeeldingen zou ongetwijfeld zowel de politici als de Oostendse bevolking kunnen overtuigen van een herbestemming. Aan de hand van concrete ontwerpen zou bewezen worden dat de betonnen constructie een bijzonder cultureel potentieel aanreikt in tegenstelling tot het geplande ‘banaal’ groenplein.  

‘One picture is still more than thousand words’ 

Reacties


Gast

#96 Re: Re:

2016-05-05 15:02:13

#95: DOEN!!!

 

redder

#99 Re: Re:

2016-05-14 13:20:17

#95: - Re:  

 Dit is een zeer constructief voorstel en het zou de jonge generatie nog eens kunnen stimuleren om wat meer begaan te zijn met hun eigen stad, want eerlijk is eerlijk, de meeste kuststeden doen bitter weinig om het de jeugd wat gemakkelijker te maken om aan de kust te blijven wonen, ze gaan liever voor het gemakkelijke geld van de rijpere bevolking in plaats van te investeringen te doen waarmee ze de jeugd kunnen helpen, maar dit is nog een volledig andere discussie natuurlijk. Ik zou het alleszins jammer vinden om zo'n monument van een gebouw te zien verdwijnen, dus laat ons hopen dat deze petitie wat ogen kan openen.




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...