Gezinshereniging

Quoted post


Gast

#15

2016-03-08 07:25

Jullie kennen elkaar 4,5 jaar. Nederlands leren moet voor iemand met een HBO opleiding toch realiseerbaar zijn? Waarom zo lang gewacht

Reacties

Arjan r

#18 Re:

2016-03-09 04:08:32

#15: -  

 U gaat ervan uit dat je op de dag dat je iemand leert kennen die persoon gelijk de nederlandse taal opdringt. Wie weet spreekt deze vrouw vloeiend engels. Ik woon in Indonesie en gebruik de nederlandse taal alleen als ik toevallig een verdwaalde nederlander tegenkom. En tegen onze rottweiler!. Zit, liggen en af!. De rest van het normale leven speelt zich af in het engels of indonesisch. Mijn vriendin spreekt geen nederlands en dat zou ook totaal overbodig zijn. Bij een eventueele verhuizing naar nederland word de taal belangrijker en word die vanzelf opgepikt. Omdat dan de noodzaak daarvoor bestaat!

Zou u ook eerst de taal swahili gaan leren als u een vriendin uit dat land tegenkomt waar je onverhoopt verliefd op word? Of communiceert u samen gewoon in het engels!

Ook een ondernemer!

#19 Re:

2016-03-09 04:36:56

#15: -  

Eerst even de feiten voordat je hier allemaal onzin neerzet !

MAASSLUIS | Burgemeester Haan heeft op 29 februari 2016 besloten de horecavergunningen van de exploitant van Café de Markies, gevestigd aan de Markt 16 in Maassluis, in te trekken. De reden voor de intrekkingen ligt in het feit dat recent is vernomen dat de exploitant niet langer voldoet aan de gestelde eisen die de Drank- en horecawet/APV stellen aan de exploitant/leidinggevende van een horecabedrijf.

Voor exploitanten gelden bijzondere eisen omdat zij voor het exploiteren van een openbare inrichting zoals een café een grote verantwoordelijk dragen ten aanzien van openbare orde en veiligheid zowel in als nabij het café. Het besluit van de burgemeester heeft tot gevolg dat het horecabedrijf niet langer over de benodigde horecavergunningen beschikt om geopend te mogen zijn.

 

Even uitgaande van dit bericht!

Waarschijnlijk heeft dus "de exploitant" zijn horeca papieren niet in orde! Deze kunnen door een of andere reden afgenomen zijn. Stonden op naam van een personeelslid wat er niet meer werkt etcetera. Er zijn verschillende aanleidingen voor om deze papieren te kunnen afnemen. Als voorbeeld bij dronken rijden achter stuur kan de rechter een ondernemer deze papieren ook afnemen. Het hoeft dus niet direkt vanaf het stadhuis te komen.

Dit lijkt op een zaak van oorzaak en gevolg. Als de ondernemer ervoor kan zorgen dat de papieren weer in orde komen dan blijft de Markies gewoon open.

Even een voorbeeld! Stel een dokter verliest zijn papieren vanwege een of andere reden. Dan zal hij moeten stoppen met patienten te behandelen. Zou te gek zijn als hij toch iemand opereert.

In werkelijkheid mag de markies dus openblijven als er iemand de verantwoording op zich neemt met de juiste Horeca papieren. Dit kan ook en personeelslid zijn of iemand anders.

Mee eens???