Sluit de grenzen!

Quoted post


Gast

#144 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-11 22:31

#122: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

  Onze samenleving kent officieel een scheiding tussen kerk en staat; we zijn geëvolueerd, of is u dat ontgaan? De christelijke leest betekent niet dat onze samenleving op de bijbel is gericht, dit in tegenstelling tot islamitische landen.

Het onderwerp is niet veranderd; alleen als je sec naar de situatie kijkt, zonder daar achtergrond en religie bij te betrekken, kunnen Joodse vluchtelingen met de huidige vluchtelingen worden vergeleken. Maar dat is niet aan de orde. U verandert het onderwerp, niet ik. Het gaat niet om Joodse vluchtelingen en zielige vergelijkingen die er niet toe doen. Of hebben uw emoties uw verstand verdrongen na het zien van dat ene fotootje van die verdronken jongen (hoe verschrikkelijk ook)? U kent het ware verhaal erachter, toch?

Vluchtelingen moeten worden opgevangen, maar aan dit vluchtelingenverhaal zitten nogal wat haken en ogen die u blijkbaar niet ziet, met islam als voornaamste oorzaak. Heeft u enig idee hoeveel geradicaliseerde moslims zich in Nederland bevinden? En die wonen hier al decennia, velen vanaf hun geboorte; tijd genoeg gehad om te integreren, zou je zeggen. Meer dan 80% van de Turkse gemeenschap is supporter van ISIS. De meerderheid van de huidige Nederlandse en Europese moslims houdt er extremistische denkbeelden op na. Op dit moment zijn tussen de vluchtelingen al diverse ISIS-strijders geïdentificeerd. Denkt u dat we al die anderen ook zullen herkennen, of dat we ze hiermee allemaal te pakken hebben? Waar zijn alle vrouwen en kinderen? Waarom willen al die vluchtelingen naar rijke EU-landen? Is veiligheid niet hun eerste prioriteit, of zijn ze misschien toch niet allemaal op de vlucht voor oorlog? Waarom staat er in Saoedi Arabië een enorm tentenkamp met airconditioning waar zomaar 3 miljoen vluchtelingen kunnen worden opgevangen; waarom worden ze daar niet toegelaten? Waarom wil Saoedi Arabië wel de bouw van 200 moskeeën in Duitsland betalen? Waarom zijn er in Frankrijk zo’n 300 no-go areas waar moslims het voor het zeggen hebben? Waarom zijn er in Stockholm ongeveer 50 van die no-go areas? Enz. enz. enz.  Islam is geen religie van vrede, integendeel. En dat handjevol moslims dat zich niet rigide vastklampt aan de koran, mag wat mij betreft blijven. Voor de rest moeten de grenzen dicht. Doe uw oogkleppen af.

Reacties


Gast

#148 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-11 22:59:56

#144: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 En weer verander je het onderwerp. Er is nergens gezegd dat de samenleving op de bijbel is gericht. Er staat dat wij leven in een samenleving die voortkomt uit de christelijke traditie. Of je dat nu leuk vindt of niet, of je zelf christen bent of niet, de samenleving (waar jij deel van uitmaakt) heeft christelijke wortels. Ons hele "normen en waarden"-stelsel is een christelijk stelsel, op de 2 euro-munt staat nog steeds "God zij met ons", elke wettekst begint met de woorden "Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.", onze feestdagen zijn veelal christelijke feestdagen, enz., enz., enz..

En weer ga je voorbij aan het vluchtelingenprobleem en maakt er meteen een islamofoob probleem van. De propaganda van de polpulisten is bekend en talloze malen weerlegt. Ik ga dat hier niet nog een keer herhalen; jij wilt het toch niet horen.

Het gaat hier om het helpen van mensen die in nood zijn. Ja, er zitten dieven, verkrachters, moordenaars tussen, zoals in elke grote groep mensen dieven, verkrachters, moordenaars te vinden zijn. Jij wilt 4 miljoen vluchtelingen laten verrekken, omdat er tuig tussen zit? Dan moet je ook 17 miljoen Nederlanders laten verrekken, want - geloof me - ook daar zit levensgevaarlijk tuig tussen. Komen al die 4 miljoen vluchtelingen naar Europa? Nou nee, niet bepaald. Het overgrote merendeel van die 4 miljoen is gevlucht en opgevangen in de omringende landen (Turkije, Libanon, Jordanië, Irak, Egypte). Slechts een klein deel waagt de oversteek naar Europa, niet in de laatste plaats omdat het voor de meesten financieel niet eens haalbaar is om tot hier te geraken, zelfs niet op illegale wijze. Ten zuiden van Syrië strekt zich de immense Sinaï-woestijn uit — aangezien de Syriërs geen uitverkoren volk zijn en zich dus niet kunnen permitteren om veertig jaren door de woestijn te trekken, zijn de landen ten zuiden van Syrië geen reëele optie om naartoe te vluchten.

Jouw islamofobie weerhoudt jou ervan om een helpende hand te bieden. Het enige waartoe jij bereid bent is een opgestoken middelvinger. Is jouw menselijkheid verworden tot dat: een obsceen gebaar? Dan moet deze samenleving jouw soort meer vrezen dan de vluchteling, die jij niet kent, waar jij nog nooit van gehoord of ook maar iets van gezien hebt, maar waar je wel al boekdelen aan vooroordelen over hebt.


Anonymous

#152 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-11 23:14:11

#144: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Och daar hebben we hem weer. Scheiding van kerk en staat. Weet nog steeds niet waar dat werkelijk op slaat, maar gebruikt de drogreden op zowat elk forum en bij elke discussie. Blijft lachen!


Gast

#288 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-13 00:23:54

#144: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Hierom heb ik getekend. Laat die tokkies maar lullen die zien de problemen nog niet als ze er midden in zitten :-)