POLITIE-CAO 2015

Quoted post


Gast

#1254

2015-08-03 13:08

Minister,
Ik zou "geachte" moeten schrijven, maar dat verdient u niet. U en vele van uw voorgangers hebben het politievak blijkbaar als een noodzakelijk kwaad gezien en daar ook naar gehandeld. Van achting is dan ook, op dit moment, geen sprake.
Er wordt van ons verwacht, met een nog minder dan minimum aan noodzakelijke vaardigheden proffessional te zijn onder alle omstandigheden voor een salaris dat bij lange na niet in overeenstemming is met het werk dat moet worden gedaan. Ook u heeft geen flauw idee wat het is onder de huidige omstandigheden politiewerk te verrichten. Het zou u sieren om eens een paar weken aaneengesloten op de verschillende takken van sport en tijdens de piekuren diensten mee te draaien en aan de lijve ondervinden wat politiewerk nu is. Van achter een bureau op het veilige Binnenhof of van horen zeggen heeft u niets.
Ik kan met inmiddels 46 werkzame jaren en nog een aantal voor de boeg, een beetje meepraten en denk te weten dat alle politici denken te weten wat er in de samenleving plaatsvindt. Ik kan u uit de droom helpen. U heeft geen flauw idee. En helaas handelt u daar ook naar. Niet alleen ligt de politie constant onder een vergrootglas (wat op zich niet erg is), ook waait u met alle winden mee. Nu is dat heden ten dagen de core business van politici, maar u zou u kunnen onderscheiden door vierkant achter de politie organisatie te staan en dat ook uit te dragen.
U mag ongelofelijk blij zijn met een politie korps dat onder deze omstandigheden, zo goed en kwaad als het gaat, het werk blijft doen.
Ik heb nog niet eerder een protest laten horen, maar inmiddels is het krediet wel op. Ik sta vierkant achter de acties van de bonden en laat mij niet meer afschepen met een sigaar uit eigen "pensioenpot". Ik ben het asociale gedrag van u meer dan zat. Hoe langer u wacht met een akkoord met de bonden, hoe meer van mijn collega's, die zich tot nu toe niet lieten horen, stelling tegen u zullen nemen.

Reacties


Gast

#1263 Re:

2015-08-04 09:45:53

#1254: -  

 Mijn complimenten voor uw duidelijke en heel eerlijke betoog. 

Ik zit niet in uw vak maar dacht ook, laten de kamerleden enz. het toch eens zelf ervaren, niet alleen stage lopen in de veilige beroepen, nee ga ook eens maanden meewerken met de Politie,  Brandweer en Ambu.  Ik zou zo graag alle kamerleden willen oproepen, ga toch eens echt praten met deze "ambtenaren" en kijk dan eens naar ze, niet alleen luisteren - kijk wanneer ze het over hun beroep hebben. (of is hun bevlogenheid juist de grootste stok waar je ze mee kunt slaan)

Heel veel succes met uw actie en zou willen zeggen Houdt uw poot stijf, doorgaan U VERDIENT HET




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...