Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie

Quoted post


Anonymous

#129

2014-11-21 20:32

#128: Onzin - Re: Re: Re: rekentoets zonder onderwijs?? belachelijk!! 

Geachte heer Onzin, dat het rekenonderwijs in het algemeen beter moet, staat buiten kijf. Dat de overheid op dit moment het paard achter de wagen spant door te gaan toetsen, terwijl het onderwijs er nog niet klaar voor is, is ook duidelijk. 

Waar u echter de plank volledig mis slaat, is het volgende: U neemt aan, dat kinderen met ernstige dyscalculie gewoon vaak moeten oefenen. Neemt u maar van mij aan: Wij hebben alles alle vormen van begeleiding al geprobeerd en nog doen we dat. Het is echter een feit, dat onze zoon nooit zal leren rekenen op een niveau, wat ook maar in de buurt komt van zijn intellectuele niveau. 

Geeft u mij eens antwoord op de volgende vraag: U heeft een kind, wat zeer intelligent is. Hij haalt op VWO-niveau overal achten en negens op, behalve op rekenen. Daar haalt hij voortdurend enen, hoe hard hij ook oefent. Zijn niveau van rekenen ligt lager dan VMBO-kader. Op welk niveau zou u uw kind laten werken? Wat zegt u tegen uw kind? Hoe steunt u uw kind, een taak waarvan u erkent dat elke ouder die heeft?

Dit is helaas een situatie, die voor meerdere kinderen en hun ouders de werkelijkheid is. 

Wij zijn zeer benieuwd naar uw antwoord.

PS: Het is wat al te makkelijk dit forum af te doen als een klaagmuur. Wij zijn juist inhoudelijk op zoek naar een oplossing.

Reacties

Onzin (slot)

#131 Re:

2014-11-21 22:28:36

#129: -  

Ik herhaal nog maar een keer: zonder te kunnen rekenen is uw zoon straks overgeleverd aan al wie het kwaad met hem voorheeft. Aan u de keuze.

Ik gelóóf in mijn eigen leerlingen, ga er nooit vanuit dat ze iets nooit kunnen leren. Uw zoon zal zich enorm moeten inspannen, dat geloof ik best. Maar zo zijn er ook leerlingen die zich voor Engels, Nederlands, Wiskunde, Frans, Gym, ... extra moeten inspannen. Er zijn mensen zonder benen, zelfs deze kunnen leren rennen. Petje af voor hen!

Iets wat onmogelijk lijkt toch halen, natuurlijk met hulp van deskundigen en ouders, zal uw zoon de kracht geven om nog verder te komen in het leven. Uw permanente geloof in hem, dat heeft hij nodig, niet uw defaitisme.

En wat die klaagmuur betreft: uw bijdrage was een relatief gunstige uitzondering op de regel.