Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Quoted post


Gast

#7958

2014-08-21 21:06

Zinloos en typisch Amerikaans spierballengeneuzel. Die hebben blijkbaar nog steeds niet begrepen dat als je groep 1 vleugellam maakt, groep 2 sterker opstaat. En zodra je denkt groep 2 onder controle te hebben, blijkt groep 3 nog veel sterker te zijn en nog minder geweld te schuwen. Zinloze, neerwaartse spiraal.

Hebben die dan nog steeds niets geleerd? O jawel, maar dat boeit niet. De wapenindustrie vaart er wel bij en de economie kruipt weer uit een diep dal omhoog. Daarvoor mag best wat kanonnenvoer geofferd worden.

Reacties


Gast

#7959 Re:

2014-08-21 21:26:33

#7958: -  Hebben die dan nog steeds niets geleerd? O jawel, maar dat boeit niet. De wapenindustrie vaart er wel bij en de economie kruipt weer uit een diep dal omhoog. Daarvoor mag best wat kanonnenvoer geofferd worden.

 Altijd die zinlose excuus van de economie: omdat diegenene die wapens verkopen er verdienen dan zijn alle optredens van het leger alleen bedoeld om de economie op te richten.

Kom op zeg, het is hetzelfde als vertellen dat die politieagent is agent gewoorden alleen om er geld mee te verdienen.

Neen, het "kan"ook zijn, dat die man agent wil zijn en (gelukkig) verdient hij ook geld mee. 

 

Er zijn oorlogen die degelijk noodzakelijk zijn, bv. de tweede wereld oorlog. Natuurlijk hebben wapensproducenten verdient, maar wie zou zeggen dat de oorlog is begonnen allen om geld te verdienen? Hallo? Er was iemand die 6 milioen mensen aan het vermoorden was.

 

Nu even kijken wat voor geval we hier hebben, is er wel iemand die genocide aan het plegen is, wel of niet? Als het antwoord 'wel', dan waarom zouden we bijvoegen dat de oorlog alleen om economische redenen plaatsvindt?

GrumbleBomb

#7963 Re:

2014-08-21 21:35:30

#7958: -  

Kom dan a.u.b. met een werkbaar alternatief. Met IS valt niet meer te praten. Dat station zijn radicale Moslims allang gepasseerd; laat staan dat ze daar ooit wilden uitstappen... De enige optie om kwaad af te remmen is het tegemoet treden met kwaad.

Maar ik ben benieuwd wat zijn jouw opties dan? want met een zinloze neerwaartse spiraal komen we er niet uit, maarrrr....niet te lang nadenken a.u.b want tijdens je denkactiviteit zijn er zeker al weer ISers bezig 'ongelovige honden' af te maken als slachtvee en dat moet resoluut gestopt worden, nu onvoorwaardelijk! kortom wat is je voorstel: praten?

Een ander optie is er niet in jouw visie neem ik aan behalve een zinloze neerwaartse spiraal.

Wel... stel, je bent er dus van overtuigd dat het werkelijk enige zin heeft te gaan staan inpraten tegen een monster dat van plan is iemand het hoofd van de romp te scheiden met een mes of bijl of zwaard? Dan moet je echt eens informatie inwinnen bij Koerdische vrouwen waardonder zwangere vrouwen die zich melden voor militaire dienst om tegen IS te gaan vechten en aan hen vragen dat je het zinnig vindt dat zij eerst gaan praten met IS-strijders.

Nogmaals: ben je echt in de veronderstelling dat praten hier zin heeft; weet je het zeker?

Dan stel ik voor dat je als reactie aangeeft met welke woorden jij zo'n gesprek met een IS strijder wilt aanvangen. Akkoord?