Middelburg Geen asielzoekerscentrum op het Swerf-Rust terrein

Quoted post


Gast

#108

2014-07-17 10:44

Dit bericht las ik in de PZC van 14 oktober 2009 Middelburg breekt met COA MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over de huisvesting van asielzoekers na sluiting van het centrum aan de Koudekerkseweg. Het COA wil alleen grote centra met tenminste vierhonderd plaatsen, maar de gemeente vindt dit niet aanvaardbaar. Middelburg wilde de asielzoekers in kleine groepen huisvesten in de woonwijken. De gemeente heeft de afgelopen jaren slechte ervaringen opgedaan met de concentratie van grote groepen asielzoekers. In het centrum aan de Koudekerkseweg zijn ernstige incidenten geweest, van massale vechtpartijen en brandstichting tot moord.

Reacties

Omwonende

#118 Re:

2014-07-17 18:07:54

#108: -

Ook in Middelburg is BEWEZEN dat grote concentraties azielzoekers op 1 plaats niet werkt, zie #108 .
De gemeente vond dit 5 jaar geleden niet aanvaardbaar......

En 5 jaar later start dezelde gemeente vrolijk weer een concentratie van asielzoekers. Dit zonder te kijken naar de ervaringen in het verleden, overleg met omwonende, de wijkraad, enz.., .MAAR NU MIDDEN IN EEN WOONWIJK.

Kortom: Aan de mening en ervaring van de huidige wijkbewoners gaat de raad compleet voorbij, terwijl dezelfde raad wel door deze mensen van middelburg gekozen is..

De politieke gang van zaken is schandalig: WIE VERTEGENWOORDIEN ZE NU ? MEN NAM NIET EENS DE MOEITE OM TE LUISTEREN.

Dit wordt een 2e bouwput dossier omdat de raad niet in staat lijkt te zijn om te leren van fouten uit het verleden en de omwonende met de gevolgschade van hun beslissingen laat zitten..