Neen aan Motorcrossland in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk! ja voor leefbare kanaaldorpen!

Quoted post


Gast

#7 Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-27 12:33

#1: -

Hebben jullie mensen dan totaal geen respect voor ieders hobby?

Het type persoon dat jullie zijn is een verzuurd persoon die voor alles wat nog maar hoorbaar is zullen gaan klagen bij onze vrienden de Politie, Ik ben zelf al enige jaren crosser en wat voor onzin wij allemaal te horen krijgen van mensen is onwaarschijnlijk. Het enige wat jullie denken is aan jezelf en andere mensen kunnen de boom in. Ten eerste als je gaat klagen dat je al genoeg geluids en milieu overlast hebt dan had je in eerste instantie niet op die plaats gaan moeten wonen ! Dit is toch niet te plaatsen waar onze maatschapij heen gaat mensen weten dat er geluidsoverlast is en dan gaan ze er toch wonen en achteraf komen ze dan met hun belachelijk petities dit is waar ik van verziek omdat het overal hetzelfde verhaaltje is ikke ikke en de rest kan stikken . Mischien moetten jullie soort mensen eens eerst aan jezelf de vraag stellen Ben ik nu niet een hele grote egoïst en eis ik alle rust en zever als je dan al die rust en zever wilt koop dan een huis in de natuur en ga daar alleen verzieken i.p.v onze maatschapij alleen nog maar meer te verzuren !!!!

Reacties

dina

#9 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-27 14:11:27

#7: - Re: Schande aan de maatschapij draai je eigen woorden maar eens om,zoek een crossterrein waar geen mensen er last van hebben.ga ZELF op zoek naar een verlaten plek om jullie stinkende,lawaaierige ,milieuvervuilende SPORT te beoefenen en laat de mens zijn weekendse en avondlijke rust.akkoord dat wie in het lawaai gaat wonen,beter eerst eens 2X nadenkt en achteraf niet moet klagen.maar het crossterrein is er NIET en zal er hopelijk NOOIT komen.

 


Gast

#11 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-28 11:02:51

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Helemaal gelijk! Men zou blij moeten zijn dat er hier wat leven in geblazen wordt. Net als het nieuwe voetbalplein werd door vele commentaar geleverd.

Stijn Delbeke

#12 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-28 13:31:25

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Ten eerste als je gaat klagen dat je al genoeg geluids en milieu overlast hebt dan had je in eerste instantie niet op die plaats gaan moeten wonen !

In Sint-Kruis-Winkel gaan wonen was voor ons een heel bewuste keuze, waarbij we alle voor- en nadelen heel zorgvuldig hebben afgewogen. Op dat moment was er echter nog geen sprake van een nieuw aan te leggen crossterrein, dus hoe zouden we dat op een of andere manier hebben kunnen meenemen in onze keuze?

Om het eens in extremen te trekken: wat zou jij ervan vinden als er plots een helihaven (waarbij ik veronderstel dat je zelf geen piloot bent) op een paar honderd meter van je deur komt, waar er de hele dag door helikopters aan- en afvliegen? Is het dan ook jouw schuld? Had je x aantal jaar geleden maar niet moeten kiezen om daar te gaan wonen? Ik denk het niet he...

Ik heb alle respect en begrip voor het feit dat er inderdaad nieuwe oefenterreinen voor motorcross moeten kunnen gebouwd worden in Vlaanderen, maar dan moeten alle partijen wel in staat zijn om de discussie op een volwassen manier te voeren en zo tot een eventuele oplossing te komen. Door maar wat onzinnige argumenten in het rond te smijten zal de dialoog en verdraagzaamheid er in ieder geval niet op vooruitgaan.


Gast

#14 Re: Re: Schande aan de maatschapij - 2

2014-05-28 15:47:46

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Iedereen zijn hobby ok, ik doe bijvoorbeeld aan modelvliegen en de mensen waren het ook beu om steeds vliegtuigen met tweetakt nitro motoren te horen op zaterdag en zondag, daar was het omgekeerd, de club was al jaren afgelegen, maar steeds meer mensen kwamen dichterbij wonen.

Ik heb daar wel begrip voor, het is niet leuk om op zondag naar een bende luidruchtige muggen te zitten luisteren als je wilt genieten van een mooie dat. Langs de andere kant waren er ook veel buurtbewoners die er een uitstap van maakten om eens langs te komen op zondag om met de modelpiloten te praten.

Maar onze club heeft veel inspanning gedaan om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven vliegen. Nu vliegt iedereen met elektromotoren en is de lawaaihinder dus voorbij.

Dus #7: vind een elektromoto uit (bestaat eigenlijk al) en word miljonair...

Johan

#16 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-29 07:19:59

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Beste, laat ik uw mening even overlopen. 1) Toch heb ik respect voor meerdere hobby's, van postzegels verzamelen tot vissen. Motorcross is al wat lawaaieriger en snerpender van geluid dan een modale hobby, en met meerdere beoefenaars op eenzelfde moment, niet aangenaam. Geef mij ook liever een sport die geen fossiele brandstoffen verbruikt. 2) verzuurd, ik zou eerder zeggen assertief. 3) ik denk dat bepaalde motorcrossers in dat bedje ziek zijn van anderen die de boom in kunnen. Wie geen rekening houdt met geluidsoverlast, impact op natuur, verkeer, veiligheid, zeggenschap van eigen gemeente, denkt die dan niet aan zichzelf? 4) We wonen hier inderdaad op een plaats waar de haven en industrie niet veraf is, een drukke baan met geluid ook. Toch een bewuste keuze om hier te gaan wonen, met zijn voor- en nadelen. U begrijpt dat het niet de bedoeling is dat er nadelen bijkomen. En dat industrieterrein voor andere doeleinden wordt gebruikt. 5) ikke ikke ikke, vind je nu niet dat we in jouw uitlaatgassen verstikken? Een kleine mug, maar het komt er weer bij. Uitlaatgassen en lawaai die minder economisch nut hebben dan die van de omringende industrie. En nog minder op zondagsrust. 6) Misschien moeten wij ... graag wat neutraler taalgebruik. Iemand met zo een stijl, die heeft men doorgaans liever niet in de buurt

Jonges toch

#18 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-31 08:54:43

#7: - Re: Schande aan de maatschapij 

 

zegt degene die een millieubelastende hobby heeft... De naft kan niet duur genoeg staan...