Neen aan Motorcrossland in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk! ja voor leefbare kanaaldorpen!

Stijn Delbeke

/ #12 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-28 13:31

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Ten eerste als je gaat klagen dat je al genoeg geluids en milieu overlast hebt dan had je in eerste instantie niet op die plaats gaan moeten wonen !

In Sint-Kruis-Winkel gaan wonen was voor ons een heel bewuste keuze, waarbij we alle voor- en nadelen heel zorgvuldig hebben afgewogen. Op dat moment was er echter nog geen sprake van een nieuw aan te leggen crossterrein, dus hoe zouden we dat op een of andere manier hebben kunnen meenemen in onze keuze?

Om het eens in extremen te trekken: wat zou jij ervan vinden als er plots een helihaven (waarbij ik veronderstel dat je zelf geen piloot bent) op een paar honderd meter van je deur komt, waar er de hele dag door helikopters aan- en afvliegen? Is het dan ook jouw schuld? Had je x aantal jaar geleden maar niet moeten kiezen om daar te gaan wonen? Ik denk het niet he...

Ik heb alle respect en begrip voor het feit dat er inderdaad nieuwe oefenterreinen voor motorcross moeten kunnen gebouwd worden in Vlaanderen, maar dan moeten alle partijen wel in staat zijn om de discussie op een volwassen manier te voeren en zo tot een eventuele oplossing te komen. Door maar wat onzinnige argumenten in het rond te smijten zal de dialoog en verdraagzaamheid er in ieder geval niet op vooruitgaan.