Verklaring aan Comité 4-5 mei

Quoted post

Educate Yourself

#49 Definities

2014-04-15 17:56

Zouden de verschillende auteurs kennis kunnen nemen van het verschil tussen discriminatie (het maken van ongeoorloofd onderscheid) en rascisme (theorie van de superioriteit van een bepaald ras verkondigen, discriminatie op basis van ras).
Ter verduidelijking : Al het rascisme is discriminatie, maar niet alle discriminatie is rascisme.
Voor belangengroepen die zich op dagelijkse basis bezighouden met het opsporen en belichten van genoemde ontgaat hen blijkbaar het onderscheid tussen de twee.
Definities afkomstig uit de Dikke van Dale

Reacties

Jan

#51 Genocide in de vorige eeuw heeft de vingerafdruk van het Socialisme

2014-04-15 19:05:17

#49: Educate Yourself - Definities

Al het racisme is discriminatie, maar niet alle discriminatie is racisme, zo schrijft Educate Yourself. Op dit thema heeft de linkse beweging destijds de slogan,"niet alle Joden zijn zionisten, en niet alle zionisten zijn Joden" bedacht.
Hiermee heeft links een nieuwe variant op het antisemitisme in het leven geroepen.

Het herleiden van de slachtoffers en vermeende daders naar individuen is complete onzin, want het gaat om de ideologieën die het vermoorden van miljoenen mensen vanuit die leer rechtvaardigen. Het Nationaal Socialisme,staat daarin niet alleen, want alle grote massamoorden sinds 1900 hebben allemaal de vingerafdruk van het Socialisme.
Het is vooral de linkse beweging die haar eigen geschiedenis straatje tracht schoon te vegen.

In 1933 schreef Willem Banning een analyse over het Nationaal Socialisme zoals hij dat in die tijd ervoer.
Met name de SA (Sturmabteilung) de knokploeg van Hitler bestond voor een groot deel uit gerecruteerde radikale socialisten zo stelde Banning vast.
Willem Banning was in die periode Marxist, en geloofde in de sociaal democratie, maar keerde het Marxisme uiteindelijk de rug toe. Banning was later één van de oprichters van de PvdA.