Stop de heksenjacht op ZZP'er in de zorg

Quoted post


Gast

#33

2014-02-10 21:55

Nou, ben het helemaal mee eens. Ik ben benieuwd wie de opdracht heeft gegeven tot dit waanzin!Vast eentje die 5 nullen achter de 5 verdient.

Ik heb ooit een advocate horen zeggen dat de VAR geen juridisch document is. Dat deze alleen een HULPMIDDEL is voor de belastingdienst om bij te houden hoeveel zelfstandig ondernemers er zijn en in welke mate dat je dat dan bent.

Kan ZZP NL en FNV Zelfstandigen dit misschien uitpluizen. Want moge het zijn dat de VAR juridisch geen draagvlak heeft (dus geen wettelijk erkend document is en dus ook niet verplicht) dan heeft de belastingdienst toch niets te vertellen???

Ga terug naar de roots. Waarom is de VAR nou daadwerkelijk in het leven geroepen tig jaren geleden. En hoe hebben ze dit juridisch vastgelegd???









Reacties

Marcel

#401 Re:

2015-02-01 07:36:59

#33: -  

Ja de VAR heeft geen juridische basis. Het is een middel om organisaties en zzp'rs bang te maken. Je bent niet verplicht een aan te vragen en de opdracht gever is niet verplicht hier naar te vragen.  Toch heeft de VAR WUO verklaring zoveel impact dat ondernemrs inmiddels bang zijn voor onterechte aanslagen. Daarbij zou het in de zorg helpen als we is met z'n allen de handen ineen slaan en paal en perk stellen aan dit malafide handelen van de overheid. Als we met z'n allen achterelkaar gaan staan, zorgorganisaties, bemiddelings bureau's en de eenmansbedrijven dan blijft er weinig over van de nederlandse zorg- en belastingwet