Geen Mega Windmolenpark te Horendonk

Quoted post

oog van de storm

#22

2013-10-23 06:38

Natuurlijk doen de Mega windy,s het voor het geld. Ofwel laat je de electrabellen je zuur verdiende centjes netjes naar Frankrijk (gdf suez) sluizen of je houdt er rekening mee dat de lokale ondernemers mee op de energietrein springen. Rurale ontwikkeling en meer kansen voor plaatselijke ondernemers ???
Als er spijkers met koppen geslagen moeten worden, er word veel geroepen over het landelijk karakter, en het open karakter, moeten daar wel mensen wonen horen ze niet thuis in de woonkernen. Hier op horendonk word het bos nog steeds volgezet met permanent bewoonde weekendhuisjes, weg met bos en rust.
En maar afgeven op een initiatief van lokale mensen vanuit je bevoorrechte positie om op den buiten te mogen wonen wat niet voor iedereen weg is gelegd, hypocriet toch

Reacties

gast

#23 Re:

2013-10-24 10:58:02

#22: oog van de storm -

Een bevoorrechte positie zegt u? De huizen die in het gebied van Horendonk staan, zijn alles behalve de villa´s waar u waarschijnlijk in (wenst) woont. Het zijn veelal normale mensen die de keuze hebben gemaakt om op grotere afstand van woonkernen te wonen. Een keuze die velen zouden kunnen maken indien ze dit zouden wensen. De Prijzen van de woningen zijn in deze regio heus niet hoger als ergens anders. Veel mensen verkiezen echter het comfort van dichterbij de bakker, de slager, uitvalswegen te wonen. Dat is gemakkelijker...

U stelt dat mensen die al heel hun leven in deze regio wonen maar beter verhuizen naar woonkernen. Gaat u (Mega Wind?) dit bekostigen? En als u zelf zo duidelijk stelt dat het om geld te doen is, gaat u ook vrijwillig de verwachte waardevermindering (+/-15%) van alle getroffen onroerende goederen vergoeden? Dat zou ik wel eens willen zien.

Dus zoals u zelf zegt: het gaat de Mega Windy´s om geld. Vijf lokale ondernemers  zullen er aan verdienen en honderden gezinnen zullen geld verliezen als dit droevige initiatief zal doorgaan.