Koopzondag in Lansingerland

Quoted post

Daphne Bal
De auteur van deze petitie

#34 Re: Road to nowhere

2013-10-15 10:04

#32: David Byrne - Road to nowhere

Zolang de 36 urige/ 40 urige werkweek niet uitgebreid wordt, blijven mensen nog net zoveel dagen vrij met zondagsopening als zonder zondagsopening. De dagen waarop je vrij bent zullen hooguit veranderen.

Mogelijk kunnen ook meer mensen in een baan voorzien worden met zondagsopening, dit omdat een winkel dan meer uren geopend is en dus ook grotere uurcontracten aan kan bieden aan mensen die voorheen bijvoorbeeld wel graag meer uren wilde werken maar niet meer uren konden krijgen, danwel dat er een part-timer extra ingezet kan worden. ( om dit effect na te gaan, zal er uitgebreid onderzoek gedaan worden, daarom presenteer ik dit als mening en niet als feit)

Reacties

Road to nowhere

#36 Re: Re: Road to nowhere

2013-10-15 19:14:04

#34: Daphne Bal - Re: Road to nowhere Tja, als dat je wereldideaal is, meer, meer, meer, waarom dan 's nachts ook niet gewoon open of is dat de volgende stap als Zoetermeer dat straks eerst gaat doen? Ik dacht dat we juist eindelijk van de crisis geleerd hadden dat meer, meer, meer, uiteindelijk nergens toe leidt. Ja, het leidt tot meer, dat dan weer wel natuurlijk. Feit is dat het dorpse er definitief af is als jullie dit ook weer doorzetten, maar goed dat had de VVD natuurlijk al voor elkaar met die HSL dwars door het dorp. Het moet allemaal sneller en meer, dat is het enige dat men kan verzinnen. Hoef niet uit te leggen dat het daarmee voor kleine ondernemers lastiger wordt en voor gelovige ondernemers al helemaal. Ben zelf niet gelovig. Zal het laatste beetje rust missen, maar jullie denderen maar voort met z'n allen. Want tja, je zou eens een dagje iets missen of een dag iets niet kunnen kopen.