Koopzondag in Lansingerland

Quoted post

Onzin

#31 Re:

2013-10-15 09:43

#14: -

Ook voor niet gelovigen is zondagsrust iets prettigs, wat waarschijnlijk ook weer verloren zal gaan. Alles moet vol, alles moet 365/24/7, alles moet hetzelfde. Zo'n dorpje behoudt nog iets dorps als je een paar dingen dorps houdt. Gooi desnoods 1 of 2 winkels open per kern voor mensen die aan 6 dagen per week incl. avonden niet voldoende hebben, maar alles altijd maar hetzelfde zonder break ... liever één dag rust.

Reacties

Daphne Bal
De auteur van deze petitie

#33 Re: Re:

2013-10-15 09:55:54

#31: Onzin - Re:

1 of 2 winkels wel toestemming geven om open te gaan en de anderen niet zorgt voor een oneerlijke concurrentie.
Het gaat er juist om dat de keuze om wel of niet open te gaan, bij de ondernemer komt te liggen. Zo kan hij/ zij zelf de keuze maken om wel of niet open te gaan.

 

Zowel Zoetermeer als Rotterdam hanteren al koopzondagen met als gevolg dat veel inwoners van hier daar hun centen uitgeven, dit willen we natuurlijk veel liever hier uitgegeven zien worden.

Ook zijn zorg en welzijnstellingen, attractieparken, restaurants etc gewoon op zondag geopend. Ook voor de kerken geld dat dominee's of pasto(o)rs diensten geven op zondag.

Wat is er dan mis mee om naast deze bedrijven/ organisaties ook de winkeliers de mogelijkheid te geven om open te gaan op deze dag.

 

 

elisa

#42 Re: Re:

2013-10-16 08:56:29

#31: Onzin - Re:

Waar maak je je druk om ? Dan blijf je  toch lekker thuis ? dat alles wordt vol gepland dat mag toch ieder voor zich weten ? Of mensen nou in het dorp hun geld uitgeven op zondags of anders naar rotterdam gaan.  Want daar heb je wel meer winkels en is het zondags open. Dus denk even aan de werkgelegenheid en even meedenken voor de ondernemers.