Uitbreiding blauwe zone Castricum

Quoted post

Gasten

#16 Re:

2013-09-12 09:55

#1: -

Castricum is een dorp met veel forenzen (Mensen die dagelijks of enkele keren per week heen en weer reizen tussen woonplaats en werkgemeente). Dat betekent dat de straten leeg zijn tussen 8-18 uur. Er is dan volop plek!

Voor de bewoners, die het fietsen naar het station te ver vinden en hun auto graag bij het station willen parkeren, zodat zij met de trein naar het werk kunnen (beter voor het milieu), lijkt een andere oplossing (meer parkeerplaatsen richting de voetbalvelden) een uitstekende oplossing.

En....  we zijn toch geen burgelijk dorp, waar we maar 2 meter hoeven te lopen van auto naar huis. Een paar meter verderop parkeren lijkt me geen probleem (voor een niet gehandicapte)?

Misschien is het nu het tijdstip dat we als bewoners kunnen nadenken of we die eerste, tweede, derde of vierde auto gaan verkopen. De fiets, de trein en/of de bus is een goed alternatief! Wie wil samen een auto kopen met de buren? Of poolen?

Reacties

RB

#17 Re: Re:

2013-09-12 10:18:55

#16: Gasten - Re: 2 meter lopen graag! Jaar in jaar uit elke dag 5 min lopen is wat anders.

In fase 1 gebied zijn de uitgaande forenzen een deel van de parkeerdruk.

In fase 2 gebied zijn het de INkomende forenzen die de parkeerdruk geven. Laat die mensen maar een betaalde dagkaart in de parkeergarage nemen.

De gemeente moet beslissingen nemen die draagvlak hebben, problemen oplossen, niet creeren.