Variabele arbeidstijd FOD Financiën

Quoted post

Zwartkijkende duivel

#194

2013-08-06 06:18

Om de kant van de duivel te laten zien:
Heb ooit een baas gehad ( Justitie )die doodleuk meldde in de tijd van de beruchte stakingen Miva e.d. :
" Al moet ge om 04.00 uur 's morgens vertrekken te voet, zie maar dat ge er bent "
En dit allemaal zonder glijtijden. En uiteindelijk bleek dat hij een betere baas was dan de andere.
De ambtenaar gooit zichzelf altijd in de slachtofferrol, héél veel blabla maar weinig boemboem.
En ja, ben al 29 jaar ambtenaar, heb altijd tegen het systeem gevochten en zal dat blijven doen, weliswaar in mijn ééntje.En waarom zou je denken? Omdat het mij tamelijk vroeg duidelijk was dat collega's ambtenaren een raar ras is. Ze roepen al jaren op het shiftwerk, maar de oude garde zeker niet. En waarom niet? Zij zien hun inkomen méér dan halveren; 150% hier, 125% daar; zoveel dagen rc ginder. Bv; Een mooie villa verwerven als gewoon assistentje én een vrouw én 1 kind ten laste. Van de ambtenaren is geweten dat ze zo weinig mogelijk doen om zoveel méér te willen of kunnen krijgen en dan navenant werken, Werken wat is dat?
Hypocrisie is alom tegenwoordig.
Dat neemt niet weg dat er moet opgetreden worden, MAAR, wordt het dan geen tijd dat iedereen aan hetzelfde zeel trekt, en niet alléén voor behoud van hun job.
Oók in het dagdagelijkse leven, dan pas gaan ze vruchten plukken van hun inzet, sociaal- arbeid- gezinsleven.

Reacties


Gast

#198 Re:

2013-08-06 07:02:09

#194: Zwartkijkende duivel -

Graag toch even reactie op zwartkijkende duivel. Ik ben nr. 191, ben reeds 24 jaar ambtenaar nadat ik zowel als arbeidster in een fabriek heb gewerkt als een werkneemster in een winkel. Toen ik vorig jaar mijn pols brak en toch wist dat er op dat ogenblik weinig collega's waren omdat het vakantieperiode was, ben ik onmiddellijk mét open plaaster gaan werken. Een week later had ik dan toch nog een operatie nodig. Ben hiervoor 3 dagen afwezig geweest, en ben mét plaaster blijven werken. Gewoon om mijn werk toch nog naar behoren en tijdig klaar te hebben. Ik weet dat er andere ambtenaren zijn die redeneren, wat ik dit jaar niet kan verifiëren, zal ik volgend jaar misschien wel gedaan krijgen. Toen onze computer nog niet afgesloten werd om 18.00 u, kwam ik, nadat de kuisvrouwen naar huis waren, verder doen, tot zaterdags toe. Zo hebben er op onze controle wel meer ambtenaren de vroeger nog met de hand ingevulde borderellen mee naar huis genomen om ze daar te controleren op fouten, alvorens ze naar de mecanografie door te sturen. Mijn reactie was trouwens niet meer oh zo persoonlijk bedoeld, ikzelf heb ondertussen 3 volwassen kinderen (nog wel thuiswonend, bijna afgestudeerd) en zeker ook nog geen kleinkinderen, maar wij werken allemaal of we nu een groot inkomen hebben of niet, voor ons loon én hopelijk met toch nog een gevoel van voldoening van ons werk! Ik kan mij geen villaatje veroorloven, jij wel?....Omdat er altijd ambtenaren en in de privé werknemers zijn die de kantjes aflopen, gelieve de meerderheid niet over dezelfde kam scheren aub...