Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Quoted post


Gast

#59 Re: Re: Tegenwind !!!

2013-07-28 14:09

#54: - Re: Tegenwind !!! 

 

Aanlijnplicht volkomen mee eens. Muilkorfplicht hoort wanneer je hond inderdaad gewelddadig is maar fokverbod ??? Nee niemand spreekt hier over de doodstraf maar wel over bepaalde rassen gewoon uitsluiten. En dat is mijn vergelijking ... Als je de wereld wilt verbeteren en veiliger maken -> bonne chance maar je gaat veel werk hebben. Begrijp me niet verkeerd , ik lees die artikelen over gebeten kinderen ook niet graag maar zouden ze dan beter de baasjes niet beoordelen en keuren voor men rassen gaat uitsluiten ??? Men beschuldigt te veel de hond en men zou beter de vinger wijzen naar de baasjes.

Reacties


Gast

#62 Re: Re: Re: Tegenwind !!!

2013-07-28 17:53:22

#59: - Re: Re: Tegenwind !!!

Met hetgeen over de bazen wordt gezegd ben ik het volkomen eens. Ben het niet eens, dat alle rassen (door)gefokt mogen worden. Hierin wijken wij af in mening en die moet gerespecteerd worden.

Niemand zal echter blij zijn om, min of meer, "opgewacht" te worden door honden die van verre al op hun achterpoten staan met ontblote tanden, waarbij de eigenaar duidelijk staat te genieten.

Ben zelf in mijn jeugd aangevallen door een losgebroken waakhond van een fabriek en heb het, hoogstwaarschijnlijk, overleefd door mij doodstil te houden.

Honden die vanuit zichzelf of omdat de baas het zo graag ziet, gelijk en zonder enige aanleiding in de aanval gaan, horen naar mijn mening niet als huisdier gehouden te worden om de simpele reden dat zij een gevaar kunnen zijn voor de omgeving, te meer omdat het grootste deel van de eigenaren hun hond niet onder controle heeft of er uberhaupt moeite voor doet om dit te doen.

M. Vermeer
De auteur van deze petitie

#64 Re: Re: Re: Tegenwind !!!

2013-07-28 18:21:16

#59: - Re: Re: Tegenwind !!!

De baasjes waarop beoordelen en keuren? Op hun manier van kleden, spreken, de buurt waarin ze wonen? Op hun manier van denken? Op hun gedrag? Dat mag natuurlijk niet, maar daar maak je een hoop uit op. Mijn ervaring met eigenaren van dit soort honden , is dat ze aan met name 2 regels maling hebben; uitwerpselen van hun hond opruimen en verplicht aanlijnen op straat. Waar het merendeel zich gelukkig wel aan houdt, is het advies vd fokker of kenner of informatie op internet, om losloopgebieden te mijden en ten alle tijde een conflict met een andere hond te voorkomen. En waarom? Omdat als het mis gaat, het ook echt goed mis gaat. Feit is gewoon dat dit soort honden in bepaalde buurten aanzienlijk vaker voorkomt dan in andere buurten. En ik durf hier eerlijk te zeggen dat dat niet de buurten zijn waar ik graag zou willen wonen. En waarom niet? Niet omdat ik op andere mensen neerkijk of zo graag wil discrimineren, maar omdat men daar opvallend veel asociaal gedrag vertoont. En haal het niet in je hoofd om daar iets van te zeggen, want dan krijg je de wind van voren. Waar ik nu woon, heb ik ruim 13 jaar met plezier gewoond. Maar nu gaat de buurt echt achteruit. Ik ga nu verhuizen naar een twee keer zo kleine ruimte voor twee keer zoveel geld, maar in die buurt ruimen mensen gewoon netjes de uitwerpselen van hun hond op, laten de hond niet los lopen op straat en zie je ook zeker geen staffords, bullmastifs, etc. Wel Ridgebacks, hoor. En Labradors. En herders. En Dobermanns. En Deense Doggen. En Husky's. Allemaal pittige en sterke rassen. Maar geen rassen die geen overgavesignalen van andere honden herkennen en doorbijten en nauwelijks te stoppen zijn. Geen rassen waarvan geadviseerd wordt ze niet in contact te laten komen met andere rassen (zeker vanaf een bepaalde leeftijd niet). Geen rassen waarvoor "breaksticks" worden aanbevolen om daarmee de bek van zo'n hond te openen wanneer deze niet meer loslaat.