Variabele arbeidstijd FOD Financiën

Quoted post

misnoegde ambtenaar

#76

2013-07-15 09:16

DEMOTIVATIE ALOM
Laten we onze taken, controles uitvoeren zoals het moet met als resultaat overal vertraging van behandeling dossiers.
Zomeruur het ganse jaar door

Reacties

geslagen tollenaar

#89 Re:

2013-07-15 12:14:34

#76: misnoegde ambtenaar -

Sinds 20 jaar ben ik in dienst bij de Fod Financiën. Als universitair zat er destijds, tot mijn ergernis(maar wel OBJECTIEF), niets anders op dan enkele jaren te blokken voor het toenmalig examen van hoofdcontroleur. Gedurende ettelijke jaren heb ik  al mijn vrije tijd opgeofferd om wat carrière te maken. Aan het einde van de rit missie geslaagd oef!

Thans implementeert men niets anders dan nieuwe regelingen die erop neerkomen dat we MEER moeten werken voor MINDER centen. Ik denk ondermeer aan afbouw carrièremogelijkheden (helft leidinggevenden in de toekomst), het afschaffen van verlof voor bloedgiften, de afbouw van een relatief interessant pensioenstelsel en thans het afschaffen van het RC stelsel vanaf klasse A3. Voor pas afgestudeerden heb ik één objectieve raad : ambieer geenszins een job bij Financiën want de voordelen van destijds zijn gewoon weggesaneerd.

Ik vraag mij bovendien af of het huidig management zich wel realiseert wat de impact zal zijn op de motivatie van alle huidige ambtenaren. In de 'privé' moet men wellicht iets meer werken maar daar staat dan ook iets tegenover:

bedrijfswagen (feitelijk voordeel van ca. 4000 EUR per jaar!), gsm, laptop en het optimaliseren van kosten eigen aan de werkgever (al snel 400 EUR per maand bruto=netto) en een fikse groepsverzekering aan het einde van de rit...

Intussen moeten wij vooral gemotiveerd blijven om de fraude te bestrijden zonder extra's. Ik vrees dat we recht op een crash afstreven van de mentale weerbaarheid van vele collega's. Trop is immers teveel.

Ik zal nog maar een dossiertje aanvatten.