Behoud een zwembad Brandenburg gemeente de Bilt

Quoted post

De Bilt West

#20 Nadenken

2013-07-02 08:27

Beste Mensen, Iedereen wil natuurlijk dat het zwembad blijft, vooral vanwege de emotionele waarde. Sportgemeente wordt je niet meer, dit ondermeer doordat het aantal leden van Brandenburg flink is afgenomen. Topspelers gaan naar andere waterpoloteam's. Als je nou eens als een normaal mens zou nadenken dan weet je dat de gemeente een flink begrotingstekort had en dit elk jaar alleen maar vergroot wordt als het zwembad(gevaarlijk door slecht onderhoud) open blijft of als er een nieuw zwembad gebouwd moet worden. De gemeente dacht eerst ook met hun hart , een zwembad in de bilt dat hoort en dat moet, maar ze hebben er nu verstandig over gedaan met hun portemonnee te denken.

Reacties


Gast

#35 Re: Nadenken

2013-07-02 13:30:59

#20: De Bilt West - Nadenken

Als gemeente De Bilt verstandig was zouden niet besluiten tot aankoop van een duur kunstwerk, dat nergens aan bijdraagt dan geld van de belastingbetaler in de put te gooien.

Anne

#42 Re: Nadenken

2013-07-02 17:50:24

#20: De Bilt West - Nadenken 

 

jij hockeyt zeker? Of een van je kinderen! Want daar is wel geld voor
Teleurgestelde inwoner van Bilthoven

#101 Re: Nadenken

2013-07-04 13:48:01

#20: De Bilt West - Nadenken

Natuurlijk, allemaal mooie woorden. Het gaat er bij een zwembad juist om, dat dit een emotionele waarde heeft, los van de economische waarde. We hebben al veel, heel veel vaker gezien dat de gemeente geen juiste beslissing weet te maken. Zo zitten we met een verpauperend winkelcentrum (verkeerde beslissing van de gemeente, te goed van vertrouwen geweest naar een projectontwikkelaar toe, en alleen maar aan snel geld gedacht, dom) , is er 30 jaar gedaan om tot een ondertunneling van de Soestdijkse weg te komen (waar we dit weekend wederom een dodelijk slachtoffer mochten betreuren) en kunnen we nu een zwembad, dat voor een gemeente als de Bilt noodzakelijk is om niet te vergrijzen (los van het feit dat ouderen ook graag gaan zwemmen, maar ik denk dat zwemlessen, discozwemmen en sportclubs meer geld opleveren, ik hoor het graag als dit anders is).

Het is duidelijk, dat er bij de gemeente heel veel mensen werken, die geen visie hebben, niet kunnen rekenen en vooral, niet bezig zijn met hun dorp.

De peuterspeelzalen, waar hier ook over gesproken wordt, zijn door de gemeente "losgelaten". Heel vervelend. Gelukkig hebben we op diverse plaatsen fantastische mensen wonen, die zelf de handen uit de mouwen steken en de kennis van zaken hebben om een peuterspeelzaal op te zetten. Fijn!

Met een zwembad ligt dit echter minder voor de hand, gezien de grote bedragen en de locatiemogelijkheden die hierbij komen kijken Het is de taak van een gemeente hierin te voorzien, in plaats van alles naar andere gemeenten te verschuiven.