erkenning van kinderen met een spraak- en taalstoornis

Quoted post

bezorgde mama

#30

2013-05-18 09:21

als ouder van een dochtertje met downsyndroom, wat ook samen gaat met een verstoorde spraakontwikkeling, hebben we geen recht op terugbetaling van logopedie omdat ze ook een mentale achterstand heeft!!! En zo vallen we overal uit de boot, want voor andere zaken doet ze het dan weer wel te goed. Nochtans zien we dat ze, dankzij de logopedie die we zelf bekostigen, ook op taalgebied sprongen vooruit maakt!!! Helaas ziet het er naar uit dat het voor iedereen die extra zorg nodig heeft in plaats van beter, nog een pak slechter zal worden!

Reacties


Gast

#31 Re: geïntegreerd onderwijs (GON)

2013-05-20 10:50:47

#30: bezorgde mama -  

 De scholen hebben steeds meer kinderen met een extra zorgbehoefte ! Het Buitengewoon Onderwijs moet afgeslankt , vindt de minister , de GON-ondersteuning o.a voor STOS-lln. moet weg of minder : de lkn. in de 'gewone' school' verdrinken en de kinderen staan in de kou - straks is er geen discriminatie meer - ook geen positieve discriminatie en dus geen hulp . Nog meer lln. zullen de school verlaten zonder diploma en zonder kansen op de arbeidsmarkt .

Bezorgde orthopedagoog


Gast

#32 Re: inclusief onderwijs

2013-05-20 10:53:05

#30: bezorgde mama -  

 Deze vorm van onderwijs biedt aan kinderen met een type 2-attest 5,5 u ondersteuning per week , de hele schoolloopbaan , kosteloos.