Nee tegen het koningslied

Quoted post


Gast

#7678 Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

2013-04-29 23:13

#7676: - Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...?? 

Eindelijk iemand, die het woordje a-sociaal in de eigenlijke betekenis van het woord begrepen heeft. Dat geeft de burger moed. Ik heb dit woord in mijn actieve loopbaan (in het Voortgezet Onderwijs) vele malen in mijn lessen gebruikt, niet alleen refererend aan leerlingen, maar even zo vaak terugslaand op de rest van de school-populatie.

Vrijwel iedereen beschouwde toen (jaren 70 - 80- en 90 van de vorige eeuw) de term als scheldwoord. Dat was het in mijn beleving NIET. Het was eigenlijk veel erger ..........................

Zo ook (in mijn beleving) voel ik het inpikken van 7,5 miljoen euro PER JAAR door een drietal mensen, dat een dergelijk "jaarlijks douceurtje" absoluut niet, ABSOLUUT NIET nodig heeft, terwijl er vele honderden in Nederland enorm mee geholpen zouden zijn.

Het simpele feit, dat het (intelligente ... ???) drietal niet ZELF op het idee komt om dat gigantische bedrag te doneren aan "de onderdanen" (het zou natuurlijk slechts "een gebaar" zijn) noem ik dus A-SOCIAAL, in de enig juiste betekenis van het woord.

Godgeklaagd en a-sociaal;

7676, ik dank u vriendelijk voor uw eruditie en alertheid !!!

HJS Ossendrecht

 

 

 

Reacties


Gast

#7681 Re: Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

2013-04-30 06:23:44

#7678: - Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

Er bestaat nog zo iets als bezuinigingsmaatregel, afschaffen. Dat is met veel andere heersers ook gebeurd, keizers, koningen en aanverwante. Bevolkingen willen geen lijfeigenen zijn.

Dat weten ze, vandaar bezit, villa's, geld, ons geld! in Griekenland. En onze regering werkte mee miljarden in die Griekse bodemloze put te gooien, tegen de wil van het volk!,  terwijl ze weten dat dit geld nooit terug komt. Neuh en we weten waarom. Is allemaal al lang voorzien en geregeld. Prins Claus had de familie daar al op voorbereid. Het is verbazend dat er nu toch nog een nieuwe troonopvolger komt. Voor hoe lang en egen welk salaris en welke belastingmaatregelen worden er nu eindelijk wel genomen?

Gewoon Balkenendenorm salaris en belasting betalen, plus vermogensbelasting. Al die belastiongontduiking aanpakken met terugwerkende kracht. Brievenbusfirma's aanpakken. Als al die officiële handelingen voor de staat zijn, mag dat als toeslagen op declaratiebasis worden vergoed. Vergeet niet dat de andere familieleden voor hun aanwezigheid ook gigantische bedragen opstrijken. En dan nog al die extra kosten aan beveiliging, catering en de rest.

Zijn ze allemaal belastingvrij of betalen al die anderen wel belasting? Met allerlei constructies om belasting te ontduiken en omzeilen ....

En daar een krakkemikkig koningslied voor zingen in goddelijke aanbidding voor de Zonnekoning? !!!! Laat die op de Olympus gaan zitten met de hele familie!!!!! En niet van ons geld! Dat is er al ingestoken.

Saldo

#7683 Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...?? - 57 milioen aan Kosten

2013-04-30 08:41:53

#7678: - Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

Na de de paus Ratzinger is nu ook de koningin Beatrix afgetreden -  als uitverkozen 'waarnemers van God op aarde'.

Een verschil is er wel:

- Ratzinger werd democratisch door de vergadering van kardinalen met meerderheid in Vaticaanstad gekozen.

- Beatrix werd door niemand in Nederland democratisch gekozen, maar door 'God uitgezonden'.

Willem van Oranje, een van de vermeende voorouders van Beatrix, was in zijn tijd door alle andere stadhouders van de Staten Generaal als regent-stadhouder van Den Haag met meerderheid - dus toen nog wel democratisch - gekozen!

..........................

Inhuldigingsfeest kost Amsterdam 7 miljoen euro.

(volkskrant 27 februari 2013)

 

Troonswisseling kost 50 miljoen

- De totale kosten voor de troonswisseling kunnen wel eens boven de vijftig miljoen uitkomen.
- Alleen al voor de beveiliging zou 26 miljoen euro zijn uitgetrokken.
- Dat stelt de Keuringsdienst van Waarde woensdag.
- Volgens een woordvoerder van het televisieprogramma geeft het rijk veel meer uit dan het beweert.
Zo zegt een ingewijde dat het beveiligingsbudget zeker 26 miljoen bedraagt. - De overige miljoenen gaan vooral op aan mediastrategie.
(nederlands dagblad)
...
- 50.000.000,-- EURO + 7.500.000,-- EURO (uitkeringen Oranjes, belastingvrij) = 57.500.000,-- EURO uit de schatkist van de belastingbetalers.
- Hoevel banen in het onderwijs en in den zorg zijn dat, ondanks dat het land in een 'economische crisis' zit en "ierdereen moet bezuinigen ...?!
Maar we moeten niet zeuren ... Gewoon blij zijn dat wij ondanks alles toch nog veel gezelligheid door de Oranjes hebben, en niet alleen maar de rijke mensen, hoor, maar iedereen, jong en oud, arm en rijk, royalisten en republikeinen, socialisten en kapitalisten, christenen en atheïsten of andersgelovigen...
Iedereen is welkom in Nederland - als hij of zij  maar niet de verplichte gezelligheid van "Oranje-Boven" gaat verstoren, maar ook heel gewoon gezellig blijft...
A propos:
Ratzinger heeft zeker geen 7,5 milioen EURO per jaar als uitkering gehad... En toen hij "abdiceerde" heeft dat niet 50 milioen Euro aan kosten veroozaakt... enzv....
Vraagje:
Waarom is het dan eigenlijk nog steeds een 'gezellige traditie' om in Nederland "anti-paus" te zijn?
Ik dacht altijd dat Nederlanders zo goed konden rekenen ...?!
Een gekozen paus zou toch tenminste goedkoper zijn voor alle Nederlanders dan een niet gekozen koning of konining.
Maar aan de andere kant geeft het ook weer een lekker gevoel van nationale zelfwaarde als "onze koning" ons meer waard is dan jullie voor "jullie paus" betalen...
Het kost wel iets, maar daarvoor heb je ook wat ... zou ik tenminste willen zeggen...
Noblesse Oblige!

#7685 ... A-Sociaal ...?? - Adel verplicht ... tot egoïsme...!

2013-04-30 09:16:47

#7678: - Re: Re: GODGEKLAAGD !!!! ... A-Sociaal ...??

... geen dank, Weledelgeleerde Collega!

Noblesse Oblige!

... Dat heb ik als trouwe monarchist toch graag gedaan voor een Jonckheer... Wij mensen van adel, wij moeten elkaar toch bijstaan. Want van het gemene volk kunnen wij toch geen 'eruditie' of 'manieren' verwachten?!..